Η Ford υποβαθμίζει τις προβλέψεις της για το τέταρτο τρίμηνο

Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2001 18:01

Η Ford, δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στις ΗΠΑ, προειδοποίησε ότι οι απώλειες του τέταρτου τριμήνου θα είναι μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες. Σύμφωνα με τη σημερινή προειδοποίηση, η Ford αναμένει απώλειες 50 σεντς ανά μετοχή, έναντι απωλειών 28 σεντς ανά μετοχή το τρίτο τρίμηνο.

Η υποβάθμιση των προβλέψεων οφείλεται στις αυξημένες απώλειες αποθεματικών λόγω δανείων και στο αυξημένο κόστος στο μάρκετινγκ και την παραγωγή. Το κόστος στο μάρκετινγκ έχει αυξηθεί λόγω της χρηματοδότησης με μηδενικό επιτόκιο, προκειμένου να ενισχυθούν οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων.

Ο επενδυτικός οίκος UBS Warburg υποβάθμισε επίσης τις εκτιμήσεις για τα κέρδη της Ford το 2002, από 45 στα 30 σεντς, μείωση η οποία βασίζεται στην παραδοχή για λιγότερο επιθετική ανάπτυξη της Ford Credit, του χρηματοδοτικού πυλώνα της εταιρείας.

Πολλοί αναλυτές εκφράζουν αμφιβολίες για το κατά πόσον η Ford θα «περάσει» περικοπές στις δραστηριότητες της στη Βόρεια Αμερική, ώστε να μπορέσει να ανταγωνιστεί τους νεοεισηγμένους στην αγορά, κυρίως Ιάπωνες κατασκευαστές.

Ενα από τα εμπόδια είναι η ισχύουσα εργασιακή συμφωνία, η οποία δυσκολεύει το κλείσιμο των εργοστασιακών εγκαταστάσεων, αν δεν υπάρχει συγκατάθεση των εργατικών συνδικάτων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα