Αρχίζει η καταβολή των κοινοτικών επιδοτήσεων με βάση τη νέα ΚΑΠ

Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2006 18:11

Την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσει η πληρωμή των κοινοτικών επιδοτήσεων σε όλα τα προϊόντα με βάση τη νέα ΚΑΠ.

Οπως δήλωσε ο υπουργος Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Μπασιάκος θα δοθεί το 50% της επιδότησης που δικαιούται ο κάθε αγρότης.

«Εξαιρούνται σε αυτή τη φάση, όπως είναι αυτονόητο, όσοι έχουν προβλήματα και ελλείψεις στις αιτήσεις τους ή όσοι δεν έχουν διευθετήσει τις εκκρεμότητες για εντοπισμό υπαρκτών αγροτεμαχίων, που αντιστοιχούν στις επιδοτήσεις τους, έχουν δηλώσει αγροτεμάχιο που δηλώθηκε και από άλλον αγρότη, έχουν δηλώσει αγροτεμάχιο που βρίσκεται σε ενότητες με υπερβάσεις εκτάσεων, καθώς και όσοι βρίσκονται στο δείγμα ελέγχου που διενεργείται, σύμφωνα με τη νομοθεσία, από τις Διευθύνσεις των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και τον ΟΠΕΚΕΠΕ».

Το σύστημα της ενιαίας ενίσχυσης εφαρμόζεται για πρώτη φορά και προϋποθέτει τον καθορισμό μιας επιδότησης κατά παραγωγό, αντί των πολλών εξειδικευμένων κατά προϊόν και καλλιέργεια.

Μετά την 1η Δεκεμβρίου, κατέληξε ο υπουργός, θα εξετασθεί το ενδεχόμενο καταβολής και πρόσθετης προκαταβολής στους δικαιούχους, έως ότου ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα