Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2006 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, μετά τις υψηλότερες τιμές του πετρελαίου και τη χαμηλότερη από ότι αναμενόταν εμπιστοσύνη των καταναλωτών στις ΗΠΑ, που τόνωσαν τις ανησυχίες ότι οι δαπάνες στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου θα περιοριστούν. Οι μετοχές της Toyota Motor Corp. και της Hynix Semiconductor Inc. σημείωναν απώλειες.

Κέρδη σημείωναν οι μετοχές της BHP Billiton, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής ενεργείας της Αυστραλίας και της PetroChina Co., καθώς ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου. Τις μεγαλύτερες απώλειες σε χρονικό διάστημα πλέον των δύο ετών, σημείωσαν οι μετοχές της Noble Group Ltd., της εταιρείας προμηθειών πρώτων υλών του Χονγκ Κονγκ, μετά την ανακοίνωσή της για χαμηλότερα κέρδη.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 0,2%, φθάνοντας στις 16.165,85 μονάδες, στις 12:48 μ.μ. στο Τόκυο, οδεύοντας να σημειώσει απώλειες 1,4% αυτήν την εβδομάδα. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., μετά από συνέντευξη του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας, Τοσιχίκο Φουκούΐ, κατά την οποία είπε ότι η αύξηση των επιτοκίων πλησιάζει.

Πτωτικά κινήθηκαν οι δείκτες στη Ν. Κορέα, το Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη και την Κίνα. Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωσε άνοδο 0,4%, φθάνοντας στις 132,08 μονάδες μετά τις διακυμάνσεις του δολαρίου των ΗΠΑ έναντι των ασιατικών νομισμάτων. Ο δείκτης μέσα στην εβδομάδα υποχώρησε 0,3%.

Χθες στις ΗΠΑ ο Dow Jones Industrial Average (DJIA), υποχώρησε από τα επίπεδα ρεκόρ μετά την αναρρίχηση του πετρελαίου σε ποσοστό 2,2%, φθάνοντας στα 61,16 δολ. το βαρέλι και στα υψηλότερα επίπεδα αυτού του μήνα. Ο δείκτης της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στις ΗΠΑ, υποχώρησε στο 92,3 αυτόν τον μήνα από 93,6 τον Οκτώβριο. Οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, δεν προέβλεπαν μεταβολή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα