Ιαπωνία: Απροσδόκητη μείωση των παραγγελιών μηχανολογικού εξοπλισμού

Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2006 09:29

ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΗ μείωση σημείωσαν οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού στην Ιαπωνία, σηματοδοτώντας ότι η οικονομική ανάπτυξη ενδέχεται να περιοριστεί, αποτρέποντας την Κεντρική Τράπεζα της χώρας να αυξήσει τα βασικά επιτόκια δανεισμού, που βρίσκονται ήδη μεταξύ των χαμηλότερων των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου. Πτωτικά κινήθηκαν οι ιαπωνικές μετοχές.

Οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού, εξαιρουμένους της ναυτιλίας και των εταιρειών κοινής ωφελείας, εποχικακώς προσαρμοσμένες μειώθηκαν 7,4%, φθάνοντας στα 997,5 δισ. γιέν (8,5 δισ. δολ.) τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τον Αύγουστο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση. Το τρίτο τρίμηνο, οι παραγγελίες μειώθηκαν 11,1%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη παρά ποτέ υποχώρηση.

Ο δείκτης Nikkei 225 σημείωσε απώλειες 0,5% κατά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου στο Τόκυο, περιορίζοντας την άνοδο του 0,5% που σημείωνε πριν από την ανακοίνωση.

Η απόδοση των κρατικών ομολόγων δεκαετούς διάρκειας υποχώρησε 2 μονάδες βάσης στο 1,68% στις 3:19 μ.μ. στο Τόκυο. Το γιέν διαπραγματεύθηκε στα 117,58 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ, από 117,52 γιέν, που ήταν πριν από την ανακοίνωση των παραγγελιών μηχανολογικού εξοπλισμού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα