Ντίξον: Καμία διαφυγή από την επιτροπεία

«Χωρίς παρακολούθηση δεν θα υπήρχε τίποτα να σταματήσει τον Τσίπρα...»
Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017 14:33
UPD:14:59
SOOC/Alexandros Michailidis

Την άποψη ότι η πλήρης απαλλαγή από την επιτροπεία μετά τη λήξη του 3ου προγράμματος δεν είναι ρεαλιστικό ενδεχόμενο εκφράζει ο Βρετανός δημοσιογράφος Χιούγκο Ντίξον σε άρθρο του στο Reuters.

Μάλιστα, παρατηρεί ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί απεγνωσμένα να αποφύγει την ασφυκτική επιτήρηση μετά τον Αύγουστο του 2018 και πως αυτή ήταν η υπόσχεσή του το Σαββατοκύριακο. Ωστόσο, συμπληρώνει ότι το καλύτερο που έχει να ελπίζει είναι «η μετακίνηση από αυτήν την υψίστης ασφαλείας φυλακή σε μία “ανοικτή” φυλακή».

Στο άρθρο σημειώνεται ακόμη ότι ο Πρωθυπουργός πιθανότατα γνωρίζει ότι ο οριστικός τερματισμός της επιτήρησης δεν είναι ρεαλιστικός, παρά το γεγονός ότι λέει το αντίθετο στους Έλληνες.

«Η Ευρωζώνη και το ΔΝΤ έχουν δανείσει στην Ελλάδα 260 δισ. ευρώ από το 2010. Χωρίς παρακολούθηση δεν θα υπήρχε τίποτα να σταματήσει τον Τσίπρα από το να εκφράσει πλήρως τις λαϊκιστικές του τάσεις. Θα μπορούσε να χαλαρώσει τις μεταρρυθμίσεις στις συντάξεις, στην αγορά εργασίας και στις δημόσιες δαπάνες. Το δημοσιονομικό έλλειμμα θα μπορούσε να ξαναφουσκώσει», συμπληρώνεται.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα