Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2006 10:06
UPD:10:08

Fortius Finance: «Η ενίσχυση της καθαρής συναλλακτικής δραστηριότητας στις ανοδικές συνεδριάσεις και η υποχώρησή της στις πτωτικές, τα μέχρι στιγμής ικανοποιητικά αποτελέσματα 9μήνου στην πλειονότητά τους, οι αναβαθμίσεις εταιρειών από ξένους οίκους που ενισχύουν τη ζήτηση, η ενίσχυση του ποσοστού των ξένων στο ΧΑ τον Οκτώβριο βάσει κεφαλαιοποίησης (στοιχεία του ΚΑΑ) και η θετική εικόνα των ξένων χρηματιστηρίων αποτελούν καταδεικνύουν το θετικό κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των επενδυτών.

»Οι χθεσινές απώλειες της Wall Street μπορεί αρχικά να προκαλέσουν ρευστοποιήσεις, αλλά στη συνέχεια εκτιμούμε ότι ο ΓΔ θα προσπαθήσει να ανακάμψει έχοντας ως στόχο την παραμονή του πάνω από τις 4.200 μονάδες. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει μέχρι στιγμής θετική, ενώ το ενδοσυνεδριακό υψηλό έτους της 9ης Μαΐου απέχει μόλις 118,78 μονάδες ή 2,82% από τη χθεσινή τιμή κλεισίματος του ΓΔ».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά κινήθηκε έντονα ανοδικά με την αρωγή μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης και των εταιρικών αποτελεσμάτων. Για σήμερα είμαστε επιφυλακτικοί για τη συνέχεια λόγω της πτωτικής πορείας των διεθνών αγορών. Τυχόν διόρθωση μπορεί να δημιουργήσει αγοραστικές ευκαιρίες».

Aspis Securities: «Σε πορεία διόρθωσης βρέθηκε χθες ο Dow Jones λόγω µη ικανοποιητικών στοιχείων για την καταναλωτική εµπιστοσύνη… Στην Ευρώπη επικράτησαν µικτές τάσεις, και οι σηµαντικότεροι δείκτες απέτυχαν να διατηρήσουν τα νέα υψηλά 5,5 ετών που είχαν καταγράψει ενδοσυνεδριακά, επηρεασµένες αρνητικά από τις εξελίξεις στις ΗΠΑ. Σήµερα αναµένεται να επικρατήσουν τάσεις συσσώρευσης λόγω του αρνητικού κλίµατος στις ΗΠΑ και της ανόδου των τιµών του πετρελαίου. Ανάλογη τάση θεωρούµε ότι θα επικρατήσει και στην εγχώρια αγορά».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα