Eni: 3,5% η αύξηση κερδών από τις υψηλότερες τιμές πετρελαίου

Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2006 10:35

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό 3,5%, αποτέλεσμα των υψηλότερων τιμών του αργού πετρελαίου, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της τέταρτης μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαιοειδών της Ευρώπης, Eni SpA.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 2,42 δισ. ευρώ (3,1 δισ. δολ.) από 2,34 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνοι, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας προς το ιταλικό Χρηματιστήριο. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ή τα καθαρά κέρδη εξαιρουμένων των εκτάκτων κερδών και των αλλαγών στην αξία των αποθεμάτων, διαμορφώθηκαν στα 262 δισ. ευρώ, υψηλότερα των προβλέψεων των 11 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και εκτιμούσαν ότι αυτά θα διαμορφωθούν στα 2,42 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία που εδρεύει στη Ρώμη είπε ότι άντλησε κατά μέσον όρο 1,71 εκατ. βαρέλια πετρελαίου ημερησίως το τρίτο τρίμηνο, ελαφρά διαφοροποιημένα από το 1,72 εκατ. βαρέλια ημερησίως που άντλησε πριν από ένα χρόνο.

Τα κέρδη της εταιρείας στο σκέλος εξερεύνησης και παραγωγής, το μεγαλύτερό της, αυξήθηκαν 10% και με τον χαμηλότερο ρυθμό από την αύξηση των τιμών του πετρελαίου. Το μπρεντ, τον δείκτη του οποίου χρησιμοποιεί η Eni, αναρριχήθηκε 14% στο Λονδίνο το τρίτο τρίμηνο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Η παραγωγή της Eni αντιμετώπισε πρόβλημα, επειδή τον Απρίλιο η κυβέρνηση της Βενεζουέλας πήρε την πετρελαιοπηγή Dacion, η οποία παρήγαγε περίπου 50.000 βαρέλια ημερησίως. Οι ταραχές στη Νιγηρία και η συντήρηση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Καζακστάν, περιόρισαν την παραγωγή πετρελαίου σε αυτές τις χώρες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα