Στα χαμηλότερα δύο μηνών το δολ. έναντι του ευρώ

Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2006 12:36

ΣΤΑ χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πλέον των δύο μηνών, υποχώρησε το δολάριο έναντι του ευρώ και διολίσθησε έναντι του γιέν, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι οι κεντρικές τράπεζες θα περιορίσουν της αγορές αμερικανικών περιουσιακών στοιχείων καθώς τα επιτόκια αυξάνονται στην Ευρώπη και την Ιαπωνία.

Το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε έναντι και των 16 πιο διαπραγματεύσιμων νομισμάτων, που παρακολουθεί το Bloomberg. Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας, είπε σήμερα ότι θα συνεχίσει να αυξάνει το μερίδιο των αποθεμάτων που κατέχει σε άλλα – εκτός του δολαρίου – νομίσματα. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Ζαν-Κλωντ Τρισέ και o διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας, Τοσιχίκο Φουκούϊ, σηματοδότησαν αυτήν την εβδομάδα την αύξηση των επιτοκίων.

Το δολάριο διολίσθησε στο 1,2882 έναντι του ευρώ στις 9:40 π.μ. στο Λονδίνο, από 1,2829 δολ. που ήταν χθες στη Ν. Υόρκη και 1,2718 δολ. μία εβδομάδα πριν. Το δολάριο έχει υποχωρήσει έως το 1,2901 έναντι του ευρώ, στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 21 Αυγούστου. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι το αμερικανικό νόμισμα έως τα τέλη του έτους θα υποχωρήσει στο 1,30 έναντι του ευρώ.

Εναντι του γιέν το δολάριο υποχώρησε στα 117,41 από 117,93 γιέν που ήταν χθες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα