Ανοδικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017 13:57
UPD:14:02
REUTERS/STAFF

Ανοδικά κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με οδηγό των κλάδο των ασφαλιστικών εταιρειών, στις οποίες προσέφερε στήριξε η υποβάθμιση του τυφώνα Ίρμα. 

Παράλληλα, επικρατεί μια αίσθηση καθησυχασμού που η Βόρεια Κορέα δεν πραγματοποίησε νέα πυραυλική δοκιμή το Σαββατοκύριακο όταν γιόρτασε την επέτειο της ίδρυσής της.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε νωρίτερα άνοδο 0,9% στις 378,71 μονάδες. 

Την ίδια ώρα, πτωτικά κινούνται ο χρυσός και το γεν, ενώ το δολάριο σημειώνει τα μεγαλύτερα κέρδη του στην αγορά συναλλάγματος τις τελευταίες δέκα ημέρες. Νωρίτερα ενισχύθηκε κατά 0,5% έναντι του ιαπωνικού γεν και κινείτο κοντά στα 108,50 γεν. Έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, σημείωσε άνοδο κατά 0,15% στο 91,490. Το ευρώ υποχωρούσε στο 1,2017 δολάριο, εν μέσω εικασιών ότι η ΕΚΤ είναι πιο κοντά στο να αρχίσει τη σταδιακή μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

«Τα καλά νέα ήταν ότι το μάτι του κυκλώνα Ίρμα κινήθηκε δυτικά του Μαϊμάμι και έκτοτε υποβαθμίστηκε σε καταιγίδα κατηγορίας 1 άρα η ζημιά στη Φλόριντα – αν και σοβαρή… φαίνεται να μην είναι τόσο καταστροφική όσο εκτιμάτο την περασμένη εβδομάδα», δήλωσε ο Κρις Σικλούνα, αναλυτής της Daiwa Capital Markets. «Και ευτυχώς δεν υπήρχαν άσχημες ειδήσεις το Σαββατοκύριακο ούτε από τη Βόρεια Κορέα».

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 1,4% ενώ ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI, που παρακολουθεί την πορεία 2.400 μετοχών σε 47 χώρες, ανήλθε σε νέο ιστορικό ρεκόρ κατά τη διαπραγμάτευση στην Ευρώπη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα