Eldorado Gold: Η κυβέρνηση Τσίπρα αντιμάχεται την επένδυσή μας

Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017 13:16
UPD:13:52
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold, George Burns, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, με αφορμή την απόφαση της εταιρείας να αναστείλει το επενδυτικό της έργο στην Ελλάδα.

Της Λέττας Καλαμαρά
[email protected]

Με ευθείες βολές εναντίον της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold, George Burns, ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφορικά με την απόφαση της εταιρείας να αναστείλει το επενδυτικό της έργο στην Ελλάδα.

Όπως είπε ο κ. Burns, «η απόφαση δεν πάρθηκε ελαφρά τη καρδία και σίγουρα δεν φαντάστηκα ότι θα την έπαιρνα στους πρώτους έξι μήνες της θητείας μου ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold». Δυστυχώς όμως, πρόσθεσε, «από τότε που ο προκάτοχός μου Paul Wright καθόταν εδώ τον Ιανουάριο του 2016 η στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην σημαντικού μεγέθους επένδυσή μας άλλαξε ελάχιστα».

Σύμφωνα με τον κ. Burns αυτό τεκμηριώνεται «από τις συνεχόμενες καθυστερήσεις στην έκδοση αδειών ρουτίνας για την κατασκευή και ανάπτυξη των έργων μας στις Σκουριές και στην Ολυμπιάδα, τη μη έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο του Περάματος – την αναμένουμε εδώ και πάνω από τρία χρόνια, τη δήλωση της κυβέρνησης δημοσίως ότι έχει την πρόθεση να ξεκινήσει διαδικασία διαιτησίας κατά της Ελληνικός Χρυσός, της θυγατρικής εταιρείας μας στην Ελλάδα».

Όπως σημείωσε, οι παραπάνω ενέργειες επηρέασαν αρνητικά τα χρονοδιαγράμματα και τους προϋπολογισμούς των έργων της εταιρείας, εμποδίζοντας τελικά την ικανότητά της να δραστηριοποιείται και να επενδύει στην Ελλάδα. «Ο πρωθυπουργός, κ. Τσίπρας, έχει επανειλημμένα επιβεβαιώσει τις διεθνείς κεφαλαιαγορές ότι η Ελλάδα είναι ανοικτή για επιχειρηματική δραστηριότητα. Αλλά εγώ πώς μπορώ να εξηγήσω στους μετόχους μας, πολλοί από τους οποίους είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων στον κόσμο, ότι αυτό όντως ισχύει, όταν η κυβέρνηση ούτε συνεργάζεται εποικοδομητικά μαζί μας, ούτε υποστηρίζει ενεργά τις επενδύσεις μας;» διερωτήθηκε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα