Ikea και στη Ρουμανία

Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2006 09:57

Το μέγεθος της λιανικής αγοράς επίπλων της Ρουμανίας το 2006 εκτιμάται μεταξύ 500 και 600 εκατ. ευρώ, ενώ το 2007 ενδέχεται να αυξηθεί κατά 8 με 10% ή πάνω από το επίπεδο του 6% των τελευταίων ετών, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη τύπου ο διευθυντής λιανικής της εταιρείας Ikea Romania, κ. Cornel Oprisan.

«Λαμβάνοντας υπόψη μας την είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την άφιξη της Ikea στη Ρουμανία η λιανική αγορά επίπλων θα αυξηθεί τον επόμενο χρόνο με ρυθμούς μεταξύ 8 και 10% σε σύγκριση με το 2006», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Oprisan, ο οποίος παράλληλα είναι και ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Moaro Trading ο οποίος διαθέτει τα δικαιώματα franchise της Ikea στη ρουμανική αγορά.

Την άνοιξη του 2007 η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει τη λειτουργία του πρώτου καταστήματος Ikea στη Ρουμανία (βόρεια του Βουκουρεστίου). Περίπου το 10% του συνόλου των προϊόντων που θα προσφέρονται στο κατάστημα (περίπου 7,5 χιλ. είδη) θα είναι εγχώριας προέλευσης, ενώ η εταιρεία σχεδιάζει τη διανομή 800 χιλ. εμπορικών καταλόγων στο Βουκουρέστι προκειμένου να ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα