Κομισιόν: Πρόσθετη στήριξη σε παραγωγούς ροδάκινων και νεκταρινιών

Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2017 16:20
UPD:16:28
NAFTEMPORIKI.GR

Το ποσό θα χρηματοδοτήσει την απόσυρση από την αγορά 35.020 τόνων ροδάκινων και νεκταρινιών. Η χρηματοδοτική αντιστάθμιση προς τους Έλληνες, τους Ιταλούς και τους Ισπανούς παραγωγούς οι οποίοι δεν κατόρθωσαν να βρουν διεξόδους στις αγορές θα ισχύσει αναδρομικά από τις 3 Αυγούστου.

Πρόσθετη ενίσχυση 12,8 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς ροδάκινων και νεκταρινιών σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία ενέκρινε η Κομισιόν. Σημειώνεται ότι στις αρχές της θερινής περιόδου είχαν χορηγηθεί 70 εκατ. ευρώ.

Το ποσό θα χρηματοδοτήσει την απόσυρση από την αγορά 35 020 τόνων ροδάκινων και νεκταρινιών. Η χρηματοδοτική αντιστάθμιση προς τους Έλληνες, τους Ιταλούς και τους Ισπανούς παραγωγούς οι οποίοι δεν κατόρθωσαν να βρουν διεξόδους στις αγορές θα ισχύσει αναδρομικά από τις 3 Αυγούστου.

Η επιπλέον επιλέξιμη ποσότητα προϊόντων όσον αφορά την Ελλάδα ανέρχεται σε 10.710 τόνους (οι επιπλέον ποσότητες για Ισπανία και Ιταλία είναι 19.550 και 4.760 τόνοι αντιστοίχως).  Η συνολική ποσότητα ροδάκινων και νεκταρινιών για την Ελλάδα ανέρχεται, ως εκ τούτου, στους 16.065 τόνους.

Η απόφαση που εγκρίθηκε σήμερα θα δημοσιευτεί αύριο, Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, στην Επίσημη Εφημερίδα. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα