Amec: Ανοδος των μετοχών, μετά την προσέγγιση εξαγοράς από την Texas Pacific

Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2006 11:59

ΑΝΟΔΟ έως 9,8%, σημείωσαν οι μετοχές της Amec Plc, της τρίτης σε μέγεθος εταιρείας παροχής υπηρεσιών μηχανολογικού εξοπλισμού στον κόσμο, μετά την πρόταση της Texas Pacific Group για την εξαγορά της βρετανικής εταιρείας.

Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο 39 πένες, φθάνοντας στις 438,75 πένες η μια και διαπραγματεύθηκαν στις 429 πένες η μία στις 9:26 π.μ. στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέλθει σε 1,4 δισ. λίρες στερλίνες (2,68 δισ. δολ.). Η Texas, διαχειρίστρια του μεγαλύτερου κεφαλαίου εξαγορών στον κόσμο, πλησίασε την Amec μαζί με την First Reserve Corp., σύμφωνα με σημερινή κοινή τους ανακοίνωση.

«Η Texas Pacific και η First Reserve επιβεβαίωσαν ότι προσέγγισαν την Amec για μία εμπορική συναλλαγή», αναφέρεται στην ανακοίνωση της βρετανικής εταιρείας, το διοικητικό συμβούλιο της οποίας αρνήθηκε να επιτρέψει την πρόσβαση και δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι θα γίνει οποιαδήποτε συναλλαγή».

Η Amec έλαβε μια προσφορά προς περίπου 450 πένες ανά μετοχή, είχε δημοσιεύσει χθες η εφημερίδα Sunday Telegraph.

Οι μετοχές της Amec έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 24%. Η βρετανική εταιρεία είχε διαπραγματεύσεις με τις αρμόδιες αρχές την εβδομάδα που πέρασε για το εάν θα πρέπει να ανακοινώσει την προσέγγιση που δέχθηκε για την εξαγορά της, ανέφερε το χθεσινό δημοσίευμα της Telegraph, επικαλούμενο άνθρωπο που γνώριζε καλά το θέμα της προσφοράς.

Η Downer EDI Ltd. της Αυστραλίας, ενδέχεται επίσης να κάνει μία προσφορά, μετά την απόρριψη άλλης προς 446 πένες ανά μετοχή, νωρίτερα μέσα στο έτος, σύμφωνα με την εφημερίδα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα