Ναυτική Εκπαίδευση: Καριέρα με ευρείες και καλά αμειβόμενες προοπτικές επαγγελματικής σταδιοδρομίας

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017 10:49
To είναι η πλατφόρμα content marketing της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ. Επιτρέπει στους διαφημιζόμενους να συνδεθούν με το κοινό της, επιτρέποντάς τους να παρουσιάζουν σε αυτό ενδιαφέρον περιεχόμενο. Ταυτόχρονα, οργανώνει όλη αυτή τη προσπάθεια με διαφανή, δημιουργικό τρόπο, με στόχο να επιτύχει την πιο αποτελεσματική προβολή του.

H Ελλάδα, αν και είναι μια μικρή χώρα, έχει την πρωτοκαθεδρία της παγκόσμιας ναυτιλίας και διατηρεί αυτή τη θέση παρά την πολυετή οικονομική κρίση. Είναι ενδεικτικό ότι ο ελληνικός στόλος ανέρχεται σε 4.585 πλοία (άνω των1.000 gt) χωρητικότητας 342,75 εκατ. τόνων deadweight (dwt) – αύξηση περίπου 0,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος – που αντιπροσωπεύει το 19,19% του παγκόσμιου στόλου σε dwt και το 48,29% του στόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (Ιούνιος 2017).

O Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (International Maritime Organization) επισημαίνει ότι περισσότερους από 40.000 αξιωματικούς θα πρέπει να «παράγει» παγκοσμίως η ναυτιλιακή βιομηχανία σε ετήσια βάση μέχρι το 2030, ώστε να εξασφαλιστεί ότι θα επαρκούν οι ναυτικοί προκειμένου να κινηθούν τα πλοία.

Την ίδια στιγμή στη χώρα μας η κατάσταση στη ναυτική εκπαίδευση παραμένει στάσιμη, αφού είναι γεγονός ότι οι υπάρχουσες δημόσιες υποδομές δεν επαρκούν για να ικανοποιήσουν τη ζήτηση αλλά και τις ανάγκες του ελληνικού στόλου. Δεν είναι λίγες οι φορές που ναυτιλιακές εταιρείες αναζήτησαν Ελληνες αξιωματικούς, πλοιάρχους ή α’ μηχανικούς χωρίς αποτέλεσμα.

Άρα, η Ελλάδα οφείλει να αναπτύξει αποτελεσματική Ναυτική Εκπαίδευση με διεθνή οπτική.

Υψηλού επιπέδου κατάρτιση για νέους υποψηφίους προκειμένου να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες καριέρας στον ναυτιλιακό κλάδο υπόσχονται τα προγράμματα του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και ειδικότερα η ΝΑΥΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Warsash Maritime Academy, με σπουδές Εμποροπλοιάρχων και Μηχανικών.

Ειδικότερα, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα της δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης κι έχοντας αντιληφθεί ότι οι υποψήφιοι χρειάζονται γνώσεις, δεξιότητες και διεθνή εμπειρία για να είναι ανταγωνιστικοί στην παγκόσμια αγορά, προκειμένου να διεκδικήσουν προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης και καλές αμοιβές, έκρινε απαραίτητη την ίδρυση στη χώρα μας μιας παγκοσμίου φήμης Ναυτικής Ακαδημίας, όπως είναι η Warsash Maritime Academy του Southampton Solent University, με 70 χρόνια ιστορίας.

Τα πλεονεκτήματα των σπουδών στη Ναυτική Ακαδημία Warsash στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι πολλά:

  • Η Ναυτική Ακαδημία Warsash είναι ο κορυφαίος πάροχος ναυτιλιακής εκπαίδευσης και κατάρτισης παγκοσμίως και οι απόφοιτοί του αποκτούν σημαντικό πλεονέκτημα στην διεκδίκηση προοπτικών καριέρας, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.
  • Οι απόφοιτοι των προγραμμάτων σπουδών Εμποροπλοιάρχων και Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού αποκτούν διεθνώς αναγνωρισμένο πτυχίο bachelor από το διακεκριμένο Βρετανικό Πανεπιστήμιο Southampton Solent University, σπουδάζοντας στην Ελλάδα.
  • Η συνεργασία με μια Ακαδημία διεθνούς κύρους εξασφαλίζει την απαραίτητη ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρίας για υψηλού επιπέδου σπουδές.
  • Στην πορεία προς την απόκτηση του πτυχίου, οι φοιτητές αποκτούν Αποδεικτικό Ναυτικής Ικανότητας (CertificateofCompetency), που εκδίδεται απευθείας από τη Βρετανική Ακτοφυλακή (MaritimeandCoastguardAgency, UK) και αναγνωρίζεται από εκατοντάδες ναυτιλιακές αρχές ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.
  • Οι φοιτητές περνούν παρατεταμένες χρονικές περιόδους αμειβόμενης πρακτικής άσκησης σε κορυφαίες ναυτιλιακές εταιρίες της Ελλάδας με τις οποίες συνεργάζεται το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, στοιχείο θεμελιώδους σημασίας για τη Ναυτική Εκπαίδευση.
  • Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες Σχολές Ναυτιλίας στην Ελλάδα, που διαθέτει ισχυρούς δεσμούς με τη βιομηχανία και τους Έλληνες εργοδότες.
  • Οι φοιτητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου λαμβάνουν καθοδήγηση από εξειδικευμένο προσωπικό καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους, σε θέματα καριέρας και επαγγελματικής ανάπτυξης.

 

Πεποίθησή μας είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί σε κέντρο ναυτικής και ναυτιλιακής εκπαίδευσης. Η απαιτούμενη μέριμνα από την πολιτεία, σε συνδυασμό με την επένδυση ιδιωτικών κεφαλαίων στην έρευνα και την καινοτομία στον ευρύτερο τομέα της εκπαίδευσης στελεχών του ναυτιλιακού τομέα, αναμένεται να αναδείξουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για τη χώρα μας, η οποία έτσι θα προσελκύσει υποψηφίους από κάθε γωνιά του πλανήτη, δίνοντας φυσικά επαγγελματική διέξοδο με σταθερές και ικανοποιητικές αμοιβές σε νέους Έλληνες.

Εξάλλου, η ελληνική ναυτιλία πάντα - και ειδικά σε περιόδους κρίσεων - έδινε πηγές εσόδων και προοπτικές καριέρας στους νέους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα