Αύριο θα κατατεθεί στη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2007

Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2006 15:20

Αύριο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2007. Αύριο στις 18.30 συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο, υπό τον πρωθυπουργό, με αντικείμενο τον προϋπολογισμό του 2007.

Oπως αναφέρεται στο προσχέδιο που είχε ήδη κατατεθεί στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη, o ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας θα κυμανθεί στο 3,8%, και η ανεργία θα περιοριστεί στο 8,2%.

Βασικός στόχος του κρατικού προϋπολογισμού 2007 είναι η προοδευτική μείωση του ελλείμματος, η εμπέδωση του κλίματος δημοσιονομικής πειθαρχίας και σταθερότητας στην οικονομία, η αύξηση της εξωστρέφειας και η ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής.

Εξάλλου, προωθείται η μεταρρύθμιση της φορολογίας φυσικών προσώπων, ενώ θα συνεχιστεί και ο διάλογος μεταξύ των κοινωνικών εταίρων για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος.

Σε ό,τι αφορά τα έσοδα από την άμεση φορολογία προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 19,435 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 5,4% σε σχέση με το 2006. Τα έσοδα από την έμμεση φορολογία θα ανέλθουν στα 28,515 δισ. ευρώ αυξημένα κατά 8,8% σε σχέση με τα αντίστοιχα έσοδα του 2006.

Περίπου 1,2 δισ. ευρώ θα φθάσουν οι αυξημένες δαπάνες για τη βελτίωση του εισοδήματος των οικονομικά ασθενέστερων τάξεων (αύξηση συντάξεων ΟΓΑ, αύξηση του ΕΚΑΣ, βελτίωση των συντάξεων των στρατιωτικών, επιστροφή κρατήσεων υπέρ ΛΑΦΚΑ κλπ).

Σημειώνεται ότι οι δαπάνες αποδοχών και συντάξεων θα καλύψουν το 47% των πρωτογενών δαπανών και θα είναι αυξημένες κατά 6,1% σε σχέση με το 2006.

Σύμφωνα με το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού 2007 το συνολικό ύψος του ορίου πληρωμών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) θα φθάσει τα 8,750 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα