Φώλιας: Υπέρ joint ventures με λιβανέζικες εταιρείες

Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2006 17:47

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στον Λίβανο πραγματοποίησε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρήστος Φώλιας επικεφαλής αντιπροσωπείας 17 Ελληνικών εταιρειών του κατασκευαστικού τομέα.

Ο κ. Φώλιας στις επαφές του με κυβερνητικούς αξιωματούχους και παραγωγικούς φορείς υπογράμμισε την θετική συνεισφορά για την ελληνική οικονομία των Λιβανέζων επιχειρηματιών που επέλεξαν να εγκατασταθούν μόνιμα στην χώρα μας και πρόσθεσε ότι λόγω της γεωγραφικής θέσης της η μεν Ελλάδα συνιστά την φυσική είσοδο προς την Ευρώπη για τις χώρες της Μέσης ανατολής, ενώ αντίστοιχα ο Λίβανος θα μπορούσε να διαδραματίσει αντίστοιχο ρόλο για την προώθηση των ευρωπαϊκών προϊόντων προς τις αγορές των χωρών της Μέσης Ανατολής και το Κόλπου.

«Η πολιτική σταθερότητα αποτελεί προϋπόθεση για τη προσέγγιση ξένων αμέσων επενδύσεων στο Λίβανο, και κοινοπραξίες τύπου JOINT VENTURES αποτελούν τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για την ανάπτυξη αμοιβαία επωφελών διμερών οικονομικών σχέσεων», ανέφερε επίσης ο κ. Φώλιας και υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης από τις δυο χώρες του Ελληνο-Λιβανικου Επιχειρηματικού Συμβουλίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα