Popolari Unite: Συμφωνία εξαγοράς της Banca Lombarda προς 6,15 δισ. ευρώ

Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2006 09:24

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την εξαγορά της Banca Lombarda SpA, αντί του ποσού των 6,15 δισ. ευρώ (7,88 εκατ. δολ.) σε μετοχές, με στόχο τη δημιουργίας μιας τράπεζας με το τέταρτο σε μέγεθος δίκτυο καταστημάτων στην Ιταλία, έκλεισε η Banche Popolari Unite Scrl.

Οι επενδυτές της Banca Lombarda θα εισπράξουν 0,83 μετοχές της Popolari Unite για κάθε μία μετοχή που κατέχουν, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση των τραπεζών, αργά το βράδυ. Η συμφωνία αξιολογεί τις μετοχές της Banc Lombarda στα 17,31 ευρώ η μία, 2,9% χαμηλότερα από την τιμή κλεισίματος στις 10 Νοεμβρίου, την τελευταία ημέρα της διαπραγμάτευσής τους, πριν από την ανακοίνωση της εξαγοράς.

Η συνδυασμένη τράπεζα θα έχει 1.970 καταστήματα και περισσότερα από 4 εκατ. πελάτες, τους περισσότερους στις βόρειες πλούσιες περιοχές της Ιταλίας. Συμπεριλαμβανομένης αυτής της συμφωνίας, οι εξαγορές τραπεζών στην Ιταλία άγγιξαν φέτος τα 85 δισ. δολ., επίπεδα ρεκόρ, μετά την αποχώρηση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας, Αntonio Fazio, ο οποίος αντιδρούσε στις ξένες εξαγορές και εμπόδισε κάποιες συγχωνεύσεις στο εσωτερικό.

Οι μετοχές της Banca Lombarda αναρριχήθηκαν 49%, φέτος, καθώς εικάζετο η εξαγορά της.

Η νέα τράπεζα, το όνομα της οποίας δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, θα έχει κατά πάσα πιθανότητα καθαρά κέρδη 1,4 δισ. ευρώ το 2009, σύμφωνα με την ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα