Microsoft: Το Zune μπορεί να ξεπεράσει το iPod

Λέει ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής Steve Ballmer
Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2006 09:44

ΤΗΝ κατάργηση της κυριαρχίας της Apple Computer Inc. με το iPod στην αγορά ψηφιακής μουσικής, μπορεί να επιτύχει ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Microsoft Corp., Steve Ballmer, με τη νέα συσκευή αναπαραγωγής μουσικής της εταιρείας, Zune, της οποίας η πώληση αρχίζει σήμερα σε όλες τις ΗΠΑ.

«Μπορούμε να τους ξεπεράσουμε, αλλά δεν θα είναι εύκολο», ανέφερε ο Ballmer σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες.

Αυτή είναι η πρώτη προσπάθεια διείσδυσης της Microsoft με το Zune στην αγορά ψηφιακής μουσικής ύψους 4 δισ. δολ. στις ΗΠΑ, η οποία κυριαρχείται από το iPod της Apple. Η μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού στον κόσμο, σηματοδότησε το λανσάρισμα του Zune με δωρεάν κονσέρτα καλλιτεχνών, συμπεριλαμβανομένου του ράπερ T.I. και του ροκ συγκροτήματος Red Hot Chili Peppers, που αναμένεται να παγιώσουν τα διαπιστευτήρια του Zune μεταξύ των φαν της μουσικής.

«Η αγορά θα έχει δύο μεγάλους παίκτες για πολύ καιρό. Εμάς και την Apple», είπε ο Ballmer, 50 ετών, συμπληρώνοντας: «Είναι φανερό ότι εδώ θα είμαστε ο Δαβίδ και η Apple ο Γολιάθ».

Το Zune θα πωλείται προς 249,99 δολ. στις ΗΠΑ, στην ίδια τιμή που πωλείται ένα iPod με ανάλογη χωρητικότητα αποθήκευσης τραγουδιών και θα ανταγωνιστεί με τα νέα βίντεο iPods που διατέθηκαν στην αγορά τον Σεπτέμβριο. Η Microsoft στην προσπάθειά της να προωθήσει το Zune ως κοινωνική εμπειρία, πρόσθεσε ραδιόφωνο FM και την δυνατότητα μεταφοράς τραγουδιών από μία συσκευή σε άλλη συσκευή Zune.

Οι μετοχές της Microsoft αναρριχήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα δύο ετών στο Nasdaq χθες, μετά από άνοδο 11 σεντς, φθάνοντας στα 29,35 δολ. η μία.

Παρά το ότι οι συσκευές μπορούν να μοιράζονται χαρακτηριστικά μεταξύ τους, η Microsoft ενδέχεται να δυσκολευθεί να κερδίσει πωλήσεις. Το iPod χρησιμοποιείται από την Βασίλισσα Ελισάβετ έως τον Πάπα και η δημοτικότητά του μεταξύ των νεαρών παιδιών δεν έχει χαθεί. Η Apple έχει πουλήσει περισσότερα από 67,6 εκατ. iPods από την παρουσίαση της συσκευής το 2001, από τον ανώτατο εκτελεστικό διευθυντή της εταιρείας, Steve Jobs και μόνο πέρυσι εξήχθησαν 39,4 εκατ. κομμάτια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα