Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2006 09:56
UPD:10:32

Eγνατία Χρηματιστηριακή: «Τα ικανοποιητικά αποτελέσματα εννεαμήνου στηρίζουν το θετικό κλίμα στο Χρηματιστήριο και θα μπορούσαν να βοηθήσουν το δείκτη να σταθεροποιηθεί στα τρέχοντα ή οριακά υψηλότερα επίπεδα. Αναμένουμε να επικρατήσει σταθεροποίηση στη σημερινή συνεδρίαση, με τα εταιρικά αποτελέσματα που απομένουν να διαμορφώνουν το κλίμα».

Fortius Finance: «Η διατήρηση του ΓΔ πάνω από την αντίσταση των 4.250 μονάδων αποτελεί αναμφισβήτητα θετικό στοιχείο, όπως και οι ήπιες ρευστοποιήσεις που επικράτησαν χθες, με τον τραπεζικό δείκτη να καταγράφει και κέρδη (+0.19%).

»Ως πιθανότερο σενάριο προκρίνουμε την προσπάθεια κίνησης του ΓΔ σε θετικές περιοχές σήμερα, καθώς τα χαμηλότερα των αναμενόμενων αποτελεσμάτων της Αγροτικής Τράπεζας στο 9μηνο έδειξαν να προεξοφλούνται χθες, ενώ τα αποτελέσματα της Coca Cola 3E που ανακοινώθηκαν σήμερα το πρωί (08:30) αν και αναμενόμενα συνοδεύθηκαν από αναβάθμιση των στόχων του 2006 από τη διοίκηση.

Επίσης, σημαντικά ήταν τα κέρδη του Nikkei- 225 σήμερα το πρωί, λόγω της αύξησης του ΑΕΠ άνω των εκτιμήσεων, με τους ξένους δείκτες να παρουσιάζουν ανοδικές διαθέσεις λόγω Wall Street στην περίπτωση που δεν υπάρξουν αρνητικές εκπλήξεις στην πληθώρα των μακροοικονομικών στοιχείων που ανακοινώνονται».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά ακολούθησε πτωτική πορεία κυρίως σε μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης. Οι μετοχές που πρωταγωνίστησαν από απόψεως όγκου συναλλαγών ήταν οι ΕΤΕ, ΑΛΦΑ, ΠΕΙΡ και ΕΥΡΩΒ. Οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων 9μήνου συνεχίζουν να αποτελούν την κύρια αφορμή διαμόρφωσης των τιμών και αυτό φαίνεται όπως στην περίπτωσης της ATE Bank εχθές».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα