Βελτιωμένα τα κρατικά ομόλογα

Στην ΕΚΤ το βλέμμα των επενδυτών
Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2017 12:53
UPD:13:00
FOSPHOTOS /Panayiotis Tzamaros

Βελτίωση παρουσιάζουν οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να εστιάζει στη συνεδρίαση της ΕΚΤ, την προσεχή Πέμπτη.

Αυτή την ώρα (12.47), η απόδοση του 10ετούς ομολόγου μειώνεται κατά 1 μονάδα βάσης στο 5,530% και η απόδοση του 2ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 1,2 μονάδα βάσης στο 3,098%.

Ανάλογη βελτίωση εμφανίζουν και τα 10ετή spreads, τα οποία καταγράφουν πτώση κατά 1,1 μονάδα βάσης στις 515,6 μονάδες βάσης.

Την Πέμπτη, ο Μάριο Ντράγκι θα αποφασίσει για το μέλλον του προγράμματος της ποσοτικής χαλάρωσης, με την πρόσφατη διακύμανση του ευρώ να αλλάζει τους συσχετισμούς στους κόλπους των ιθυνόντων χάραξης της νομισματικής πολιτικής της Ευρωζώνης.

Η ενδυνάμωση του κοινού νομίσματος στο επίπεδο του 1,20 δολαρίου έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στις τάξεις της Φρανκφούρτης, με αποτέλεσμα την προσωρινή αναστολή της απόφασης επιβράδυνσης του μηνιαίου ρυθμού αγοράς ομολόγων.

Ως αποτέλεσμα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η αναπόφευκτη μείωση του QE θα επέλθει τον Οκτώβριο  και όχι τον Σεπτέμβριο, όπως αρχικώς αναμενόταν.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα