OCBC Bank: 7% υψηλότερα κέρδη το τρίμηνο

Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2006 12:21

ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΗ αύξηση σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της Oversea-Chinese Banking Corp., της εταιρείας που έχει στην κυριότητά της τη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία ζωής της Σιγκαπούρης, καθώς η ανάκαμψη της οικονομίας της πόλης, τόνωσε τις πωλήσεις ασφαλειών και τη ζήτηση δανείων.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 379 εκατ. δολ. Σιγκαπούρης, (243,5 εκατ. δολ. ΗΠΑ) το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, από 355 εκατ. δολ. Σιγκαπούρης, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας. Κατά μέσον όρο έξι οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της θα ανήρχοντο σε 340 εκατ. δολ. Σιγκαπούρης.

Η οικονομία της Σιγκαπούρης ανακάμπτει από τρεις υφέσεις σε έξι χρόνια, βοηθώντας τις τράπεζες να αυξήσουν τον δανεισμό και να βελτιώσουν τη ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων που χρησιμοποιούνται ως εγγυήσεις. Επίσης η Oversea-Chinese Banking επεκτείνεται εκτός της Σιγκαπούρης και της Μαλαισίας, με την αγορά μεριδίων στην PT Bank NISP της Ινδονησίας και την Ningbo Commercial Bank της Κίνας.

Οι μετοχές της τράπεζας σημείωσαν άνοδο 2,1% ή 15 σεντς, φθάνοντας στα 7,25 δολ. Σιγκαπούρης η μία στις 4:10 μ.μ., ώρα Σιγκαπούρης.

Η Oversea-Chinese Banking κατέχει το 87% της Great Eastern Holdings Ltd., της μεγαλύτερης εταιρείας ασφαλειών ζωής από πλευράς περιουσιακών στοιχείων στη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία, η οποία την εβδομάδα που πέρασε ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της το τρίτο τρίμηνο αυξήθηκαν 25%, καθώς πούλησε περισσότερες ασφάλειες και αύξησε τα κέρδη της από τις επενδύσεις. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 112,4 εκατ. δολ. Σιγκαπούρης, από 90 εκατ. δολ. Σιγκαπούρης.

Τα κέρδη από τις ασφαλιστικές δραστηριότητες το τρίτο τρίμηνο, ανήλθαν σε 121 εκατ. δολ. Σιγκαπούρης, αύξηση 31%, από 93 εκατ. δολ. Σιγκαπούρης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα