«Ασφαλιστική μεταρρύθμιση από την επόμενη κυβέρνηση χάρη στις σημερινές πολιτικές»

Συνάντηση Τσιτουρίδη με τον Πρωθυπουργό
Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2006 13:14
UPD:13:22

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει αύξηση των ορίων ηλικίας και των εισφορών στα ταμεία, αλλά ούτε μείωση των συντάξεων, επανέλαβε ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης, μετά από συνεργασία που είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό.

«Δεν θα αυξηθούν οι εισφορές», τόνισε ο υπουργός. «Θα περιμένετε τις συζητήσεις που έχουμε στη Βουλή. Και θα δείτε ότι καμία εισφορά δεν θα αυξηθεί, καμία σύνταξη δεν θα μειωθεί. Απεναντίας, στο ΤΕΒΕ, στο νέο ενοποιημένο φορέα των ελεύθερων επαγγελματιών, από την 1η Ιανουαρίου, θα υπάρχουν συντάξεις, όπως είναι αυτές των αυτοκινητιστών, οι οποίες θα ανέβουν σημαντικά», δήλωσε απαντώντας σε ερώτηση ειδικά για το ΤΕΒΕ.

Ο κ. Τσιτουρίδης υπογράμμισε εξάλλου ότι η εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας και οι πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση θα επιτρέψουν, με ορίζοντα το τέλος της τετραετίας, να υπάρχει μία ξεκάθαρη αποτίμηση ώστε η επόμενη κυβέρνηση να προχωρήσει στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση για ένα σύστημα αποτελεσματικό με προοπτική και κοινωνικά δικαιότερο.

Ο υπουργός Απασχόλησης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ως τέτοιες πρωτοβουλίες την εθνική απογραφή ασφαλισμένων και συνταξιούχων, την αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των ταμείων, τη μηχανογράφηση και την δημιουργία ενιαίων μηχανισμών ελέγχου.

Η κυβέρνηση με τις πρωτοβουλίες αυτές, είπε ο κ. Τσιτουρίδης, επιφέρει σημαντικές αλλαγές σε ένα σύστημα που ήταν κοινωνικά άδικο, κατακερματισμένο και ξόδευε πολλά χρήματα των ασφαλισμένων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο υπουργός ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και για το πρόσφατο Συμβούλιο υπουργών Απασχόλησης. Ο κ. Τσιτουρίδης τόνισε ότι η κυβέρνηση προωθεί πολιτικές που βρίσκουν τη χρυσή τομή ανάμεσα στην ανάγκη για ευελιξία και προστασία των εργαζομένων.

Απαντώντας σε ερώτηση για το Μισθοδικείο, ανέφερε πως το θέμα δεν συζητήθηκε στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη τοποθετηθεί επ'αυτού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα