Wal-Mart: Μείωση των τιμών πώλησης, υψηλότερα κέρδη το τρίμηνο

Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2006 13:42

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 11%, καθώς η εταιρεία μείωσε τις τιμές των παιχνιδιών και των αντιγράφων φαρμάκων για να προσελκύσει πελάτες στα καταστήματά της στις ΗΠΑ, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικού εμπορίου στον κόσμο, Wal-Mart Stores Inc.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 2,65 δισ. δολ. ή 63 σεντς ανά μετοχή από 2,37 δισ. δολ. ή 57 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Τα έσοδα το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, αυξήθηκαν στα 83,5 δισ. δολ. από 74,6 δισ. δολάρια.

Το τρίτο τρίμηνο, οι πωλήσεις στα καταστήματα που λειτουργούν τουλάχιστον ένα έτος, αυξήθηκαν 1,5%, με τον χαμηλότερο ρυθμό μέσα σε επτά τρίμηνα, καθώς οι ανακαινίσεις των καταστημάτων Wal-Mart και οι χαμηλές πωλήσεις ενδυμάτων, έβλαψαν τα αποτελέσματα. Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, H. Lee Scott, μείωσε τις τιμές πώλησης των ηλεκτρονικών και των ηλεκτρικών οικιακών συσκευών μετά τη μείωση των τιμών της βενζίνης, που δεν κατάφερε να αυξήσει τις επισκέψεις καταναλωτών στα καταστήματα.

Οι μετοχές της Wal-Mart υποχώρησαν χθες 15 σεντς, φθάνοντας στα 46,32 δολ. η μία συνολικά φέτος έχουν υποχωρήσει 1%, έναντι ανόδου 5% των μετοχών της μικρότερης ανταγωνίστριάς της, Target Corp. και της ανόδου 11% του δείκτηStandard & Poor's 500. Η Wal-Mart λειτουργεί 3.900 καταστήματα στις ΗΠΑ, μεταξύ των 6.640 καταστημάτων διεθνώς, έως την 1η Νοεμβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα