Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε σούπερ μάρκετ της αλυσίδας «Μαρινόπουλος»

Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2006 15:38

Στην επιβολή προστίμου, ύψους 30.000 ευρώ, στο σούπερ μάρκετ CHAMPION ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, επί της οδού Κανελλοπούλου 21 στο Νέο Φάληρο, προχώρησε η Νομαρχία Πειραιά, επειδή πραγματοποιούσε προσφορές στα είδη ένδυσης κατά παράβαση του άρθρου 14 του Ν. 3377/05, χωρίς να έχει ενημερώσει την αρμόδια Υπηρεσία της Νομαρχίας.

Οι ελεγκτές της Νομαρχίας Πειραιά μετά από έλεγχο στο συγκεκριμένο πολυκατάστημα, διαπίστωσαν επίσης μεγάλες ανατιμήσεις από το ράφι στην ταμειακή μηχανή, που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούσαν το 1 ευρώ καθώς και παραπλανητικές προσφορές. Όλες οι περιπτώσεις παραπέμπονται στον αρμόδιο Εισαγγελέα Αγορανομίας Πειραιά.

Αγορανομικές, αλλά και υγειονομικές παραβάσεις διαπίστωσαν οι ελεγκτές της Νομαρχίας Πειραιά μετά από ελέγχους και στο κατάστημα CARREFOUR MΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, επί των οδών Γρ. Λαμπράκη & Μπουμπουλίνας, στον Πειραιά.

«Δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η δεύτερη φορά που σε καταστήματα της συγκεκριμένης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, διαπιστώνουμε σοβαρές παραβάσεις. Με την επιβολή του προστίμου, ύψους 30.000 ευρώ, στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην ανευθυνότητα και στην ασυνειδησία. Θα είμαστε σκληροί με όσους στο βωμό του κέρδους θυσιάζουν τα δικαιώματα των καταναλωτών, όσο ισχυροί και αν είναι», δήλωσε ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας.

Όπως επισημαίνει η νομαρχία, από το 2005 έως σήμερα έχουν γίνει συνολικά 54 καταγγελίες από πολίτες για τη συγκεκριμένη αλυσίδα, οι οποίες όλες έχουν διερευνηθεί από τις υπηρεσίες ελέγχου, ενώ έχουν παραπεμφθεί 26 φορές στον Εισαγγελέα για διάφορες παραβάσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα