Μανιατάκης: Η ΔΕΗ θα παραμείνει ηγέτης στην επόμενη πενταετία

Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2006 17:11

Η ΔΕΗ θα παραμείνει αδιαμφισβήτητος ηγέτης σε επίπεδο παραγωγής στην εγχώρια αγορά ηλεκτρισμού την επόμενη πενταετία, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Δημήτρης Μανιατάκης από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου «Ενέργεια και Ανάπτυξη 2006» που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης.

Ο κ. Μανιατάκης τόνισε ότι η κατασκευή μεγάλων μονάδων από ιδιώτες απαιτεί χρόνο, γεγονός που ευνοεί τη ΔΕΗ, η οποία ετοιμάζεται να αναπτύξει άλλες τρεις νέες μονάδες (Αλιβέρι, Μεγαλόπολη και στη Δυτική Μακεδονία).

Ο κ. Μανιατάκης επανέλαβε το αίτημα της ΔΕΗ για άνοδο των τιμολογίων, και τόνισε ότι εφόσον επιλυθούν τα βασικά προβλήματα που αφορούν στους κανόνες του παιχνιδιού, τότε θα ξεκαθαρισθεί πλήρως το τοπίο στην αγορά ηλεκτρισμού και θα αρθούν όλες οι αβεβαιότητες στην εγχώρια αγορά.

Οι επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν τα επόμενα χρόνια με την εφαρμογή της Συνθήκης που έθεσε τα θεμέλια για τη δημιουργία της Ενεργειακής Κοινότητας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, υπολογίζονται σε 20 δισ. ευρώ και, όπως τόνισε ο κ.Μανιατάκης, πρόκειται για επενδύσεις μειωμένου πολιτικού ρίσκου, καθώς η Κοινότητα βασίζεται στην κοινοτική νομοθεσία.

Οσον αφορά την παραγωγή ενέργειας μέσω λιγνίτη, υπογραμμίστηκε ότι τα εργοστάσια θα πρέπει να λειτουργούν με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία, έστω και αν η κατασκευή ενός υπερσύγχρονου λιγνιτοεργοστασίου στοιχίζει δυόμισι φορές περισσότερο από την κατασκευή ενός εργοστασίου με φυσικό αέριο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα