Ανοδικά κινείται η τιμή του αργού

Καθώς εικάζεται ότι τα αποθέματα στις ΗΠΑ μειώθηκαν
Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2006 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ, από τα χαμηλότερα επίπεδα οκτώ ημερών κινήθηκε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, καθώς εικάζεται ότι έκθεση που θα ανακοινωθεί αργότερα σήμερα, ενδέχεται να δείξει ότι μειώθηκαν τα αποθέματα καυσίμων στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης πετρελαίου στον κόσμο.

Τα διϋλισμένα αποθέματα που περιλαμβάνουν το πετρέλαιο θέρμανσης και το ντήζελ, κατά πάσα πιθανότητα μειώθηκαν 725.000 βαρέλια την εβδομάδα που πέρασε ή 0,5%, σημειώνοντας την έκτη συνεχόμενη μείωση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 14 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο έως 28 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 58,56 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Σήμερα, στις 12:29 μ.μ. στη Σιγκαπούρη, το πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε στα 58,55 δολ. το βαρέλι.

Χθες τα συμβόλαια υποχώρησαν 30 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 58,28 δολ. το βαρέλι, στα χαμηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 2 Νοεμβρίου. Το πετρέλαιο υποχώρησε 4,7% τις τρεις τελευταίες ημέρες, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τα μέσα του Σεπτεμβρίου.

Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο έως 34 σεντς, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 59,18 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου.

Το υπουργείο Ενεργείας των ΗΠΑ θα ανακοινώσει την εβδομαδιαία έκθεση για τα αποθέματα σήμερα στις 10:30 π.μ., ώρα Ουάσινγκτον.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα