Toshiba: Πώληση ομολόγων για την εξαγορά της Westinghouse

Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2006 08:57

ΠΟΣΟΝ 100 δισ. γιέν (849 εκατ. δολ.) από την πρώτη της πώληση ομολόγων σε 4,5 χρόνια, άντλησε η Toshiba Corp. προκειμένου να χρηματοδοτήσει την εξαγορά της Westinghouse Electric Co.

Η Toshiba πούλησε ομόλογα τετραετούς διάρκειας ύψους 50 δισ. και πούλησε επίσης ομόλογα αξίας 30 δισ. γιέν επταετούς διάρκειας, 20ετούς και δεκαετούς, σύμφωνα με τη Nomura Holdings Inc., μιας από τις διαχειρίστριες της πώλησης. Οι αποδόσεις διαμορφώθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα της κλίμακας που προσφέρθηκε στους επενδυτές.

Η Toshiba, η μεγαλύτερη προμηθεύτρια πυρηνικών αντιδραστήρων της Ιαπωνίας, από πλευράς δυναμικότητας, προσέλαβε τράπεζες για να πουλήσουν αξίες την εβδομάδα που πέρασε, πριν από τη χθεσινή έκθεση που τροφοδότησε τις εικασίες για μια αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού. Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας είπε ότι το ΑΕΠ αυξήθηκε ταχύτερα από ότι προβλεπόταν το τρίτο τρίμηνο.

Οι αποδόσεις των ιαπωνικών ομολόγων δεκαετούς διάρκειας, υποχώρησαν 2 μονάδες βάσης στο 1,7% σήμερα, μετά την αναρρίχησή τους κατά 6 μονάδες βάση χθες. Οι δείκτες διατηρήθηκαν μεταξύ του 1,615% και του 1,855% το τελευταίο τρίμηνο. Σημείωσαν άνοδο έως 2% στις 10 Μαΐου καθώς εικάζεται ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας, θα αυξήσει τα βασικά επιτόκια δανεισμού για πρώτη φορά μέσα σε περίπου έξι χρόνια.

Η εταιρεία παραγωγής τσιπ προσέλαβε στις 6 Νοεμβρίου τη Nomura, καθώς επίσης την Daiwa Securities SMBC Co. και την Mizuho Securities Co. να πουλήσει τα πρώτα της ομόλογα σε θεσμικούς επενδυτές από τον Μάϊο του 2002.

Η εταιρεία χρειάζεται να αντικαταστήσει προσωρινά δάνεια ύψους 400 δισ. γιέν για την πληρωμή του μεριδίου 77% αξίας 4,16 δισ. δολ. στην αμερικανική εταιρεία Westinghouse, τη μεγαλύτερη εταιρεία σχεδιασμού πυρηνικών αντιδραστήρων στον κόσμο.

Επίσης η Toshiba θα λάβει 250 δισ. γιέν δανείων από την Sumitomo Mitsui Financial Group Inc., τη Mizuho Holdings Inc. και τη Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα