Στα Σκόπια την Πέμπτη ο υπουργός Ανάπτυξης

Για το Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της Ενεργειακής Κοινότητας ΝΑ Ευρώπης
Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2006 13:09
UPD:13:28

Για τα Σκόπια αναχωρεί την Πέμπτη, ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης, Νίκο Στεφάνου, και υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου, προκειμένου να συμμετάσχουν στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της Ενεργειακής Κοινότητας ΝΑ Ευρώπης (17 Νοεμβρίου).

Η Σύνοδος είναι η πρώτη Σύνοδος του Συμβουλίου Υπουργών μετά την ισχύ της Συνθήκης για την Ενεργειακή Κοινότητα την 1η Ιουλίου 2006.

Κατά τη διάρκειά της οι υπουργοί θα υιοθετήσουν τους κανόνες διαδικασίας λειτουργίας των οργάνων της Συνθήκης και θα εξετάσουν το αίτημα τεσσάρων χωρών να τους παραχωρηθεί το καθεστώς του παρατηρητή στην Ενεργειακή Κοινότητα. Οι χώρες αυτές είναι: η Μολδαβία, η Νορβηγία, η Ουκρανία και η Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα Σκόπια, ο υπουργός Ανάπτυξης θα έχει συνομιλίες με την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα, θα επισκεφθεί τα διυλιστήρια OKTA του ομίλου ΕΛΠΕ και θα έχει συνάντηση με την υπουργό Οικονομίας της ΠΓΔΜ Βέρα Ραφαϊλοφσκα.

Αύριο επίσης, πριν την αναχώρησή του για τα Σκόπια, ο κ. Σιούφας θα εγκαινιάσει (στις 10:30) τη Μονάδα 5, Συνδυασμένου Κύκλου, ισχύος 385MW, στο Ενεργειακό Κέντρο Ηλεκτροπαραγωγής Λαυρίου της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού Α.Ε..



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα