ΣΕΒ: Διαχειριστικός και άτολμος ο Προϋπολογισμός

Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2006 16:51

«Ο Προϋπολογισμός του 2007 είναι κυρίως διαχειριστικός και άτολμος. Ανταποκρίνεται στον στόχο της δημοσιονομικής προσαρμογής με περιορισμό του ελλείμματος κάτω του 3%, αλλά δεν εμπεριέχει εκείνα τα μέτρα που θα διασφάλιζαν τη μόνιμη δημοσιονομική εξυγίανση και δεν αντανακλά ουσιαστικές διαρθρωτικές αλλαγές», αναφέρει ο ΣΕΒ σε σημερινή του ανακοίνωση.

«Πολύ περισσότερο δεν υλοποιεί βασικές μεταρρυθμίσεις που είχαν εξαγγελθεί με την Εισηγητική Έκθεση του 2006 για την αναμόρφωση του συστήματος κατάρτισης του ίδιου του Προϋπολογισμού. Χαρακτηριστικά, αναφέρεται, ότι η διαφάνειά του είναι αμφισβητούμενη καθώς δεν είναι καθολικός, ώστε να συμπεριλαμβάνει τα οικονομικά αποτελέσματα όλων των Δημοσίων Οργανισμών και φορέων. Παράλληλα, η μη κατάρτιση τριετών προϋπολογισμών εμποδίζει την απεικόνιση των προβλεπόμενων δομικών αλλαγών που διασφαλίζουν την ευημερία με κοινωνική συνοχή», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον ΣΕΒ, «στρατηγικές επιλογές, όπως η αύξηση και βελτίωση της αποτελεσματικότητας των δαπανών στους κρίσιμους τομείς της παιδείας και των επενδύσεων υποδομής που διασφαλίζουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας δεν στηρίζονται από το νέο Προϋπολογισμό.

Η υλοποίηση του Προϋπολογισμού, εξάλλου, στηρίζεται σε κρίσιμες υποθέσεις, όπως τον προβλεπόμενο υψηλό ρυθμό ανάπτυξης, την περαιτέρω μείωση της ανεργίας και την εκτιμώμενη αύξηση των πραγματικών εισοδημάτων».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα