ΧΑΑ: Aνακοινώσεις

Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2001 15:54

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ ΑΕΕΧ

Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της, την 24/4/2001 αποφάσισε μεταξύ άλλων την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά ποσό 26.418.268,8 δραχμών με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής κατά 0,9025 δρχ., δηλ. από 500 δρχ. σε 500,9025 δρχ. και τη μετατροπή του μετοχικού κεφαλαίου και της ονομαστικής αξίας της μετοχής σε Ευρώ. Το Δ.Σ. του Χ.Α.Α., στη συνεδρίαση του στις 31/5/2001 ενημερώθηκε για την ανωτέρω αύξηση και τη μετατροπή του μετοχικού κεφαλαίου και της ονομαστικής αξίας της μετοχής σε Ευρώ. Κατόπιν τούτου, από την Τετάρτη 6/6/2001 η μετοχή θα διαπραγματεύεται στο Χ.Α.Α. με ονομαστική αξία 1,47 Ευρώ.

A.S. COMPANY A.E.

Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετοχών της, της 11ης Μαίου αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά δρχ. 2.297.053.500 με κεφαλαιοποίηση μέρους του λογαριασμού ‘Διαφορά από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο’ με αύξηση της ονομαστικής αξίας της κάθε μετοχής από 125 δρχ. σε 130 δρχ. και την έκδοση 17.501.360 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 130 δρχ. η κάθε μία. Οι 17.501.360 δωρεάν κοινές ονομαστικές μετοχές θα διανεμηθούν στους δικαιούχους μετόχους σε αναλογία 40 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές για κάθε 10 υφιστάμενες κοινές ονομαστικές μετοχές. Οι δικαιούχοι της εν λόγω αύξησης είναι οι κάτοχοι μετοχών της Εταιρίας κατά το τέλος της συνεδρίασης του Χ.Α.Α. της 1/6/2001. Η μετοχή θα διαπραγματεύεται χωρίς το ανωτέρω δικαίωμα από την Τρίτη 5/6/2001 στην Παράλληλη Αγορά του Χ.Α.Α. Επίσης από την ίδια ημερομηνία, ήτοι Τρίτη 5/6/2001, οι μετοχές της Εταιρίας θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α.Α. με την νέα ονομαστική αξία 0,38 Ευρώ (129,485 δρχ.). Οι νέες δωρεάν κοινές ονομαστικές μετοχές θα είναι σε άυλη μορφή και θα πιστωθούν στη μερίδα και τον λογαριασμό του Σ.Α.Τ. τη Δευτέρα 11/6/2001. Από την ίδια ημερομηνία, ήτοι Δευτέρα 11/6/2001, οι νέες δωρεάν μετοχές θα είναι διαπραγματεύσιμες στην Παράλληλη Αγορά του Χ.Α.Α. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Μετόχων της εταιρίας (αρμόδια η κα. Τσομπάνου, τηλ. 031-700340) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

COCA - COLA Ε.Ε.Ε. Α.Ε.

Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι σύμφωνα με την απόφαση της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της, την 18/5/2001, το καθαρό μέρισμα της χρήσεως 2000 είναι 60 δρχ. ανά μετοχή. Ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος για το μέρισμα ορίζεται η 18/5/2001. Από την 21/5/2001, οι μετοχές διαπραγματεύονται στο Χ.Α.Α. χωρίς το δικαίωμα για μέρισμα χρήσης 2000. Η καταβολή του μερίσματος θα αρχίσει από την 12/6/2001 με την προσκόμιση των αναλόγων βεβαιώσεων του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών από τους κ.κ. Μετόχους ή τους χειριστές (Τράπεζες ή Χρηματιστές). Η πληρωμή του μερίσματος θα γίνεται από το δίκτυο της EFG Eurobank Ergasias. Παρακαλούνται οι κ.κ. Χειριστές να απευθύνονται στην EFG Eurobank Ergasias, Διεύθυνση Θεματοφυλακής, Υπηρεσία Εταιρικών Πράξεων, Σανταρόζα 5, 3ος όροφος, Αθήνα (κα Γιώτα Σπυροπούλου, τηλ. 3357353). Η πληρωμή θα γίνεται από την EFG Eurobank Ergasias μέχρι 31/8/2001. Μετά τη λήξη της πιο πάνω προθεσμίας, η πληρωμή του μερίσματος θα γίνεται μόνο από τα Κεντρικά Γραφεία της Εταιρίας. Για την είσπραξη του μερίσματος είναι απαραίτητο οι κ.κ. Μέτοχοι να προσκομίσουν: Την βεβαίωση δικαιούχου μερίσματος ανωνύμων αξιών του Κεντρικού Αποθετηρίου Α.Ε., την αστυνομική τους ταυτότητα και τον αριθμό Φορολογικού μητρώου & την αρμόδια ΔΟΥ. Η πληρωμή του μερίσματος σε τρίτο πρόσωπο θα γίνεται μόνον εφόσον προσκομίζεται εξουσιοδότηση του δικαιούχου, που θα αναφέρει και τα παραπάνω στοιχεία θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από Αστυνομική ή άλλη Αρχή. Υπενθυμίζεται ότι συνεχίζεται η καταβολή από τα Κεντρικά Γραφεία της Εταιρίας, Φραγκοκκλησιάς 9, Μαρούσι (κα Β. Κώνστα, τηλ. 6183208) των κατωτέρω: Μερίσματος χρήσεως 1995 (μερισματαπόδειξη Νο 8), Μερίσματος χρήσεως 1996 (μερισματαπόδειξη Νο 9), Μερίσματος χρήσεως 1997 (μερισματαπόδειξη Νο 11), Μερίσματος χρήσεως 1998 (μερισματαπόδειξη Νο 12), Μερίσματος χρήσεως 1999 (βεβαίωση ΚΑΑ χρήσεως 1999). Επίσης, υπενθυμίζεται ότι έχει λήξει η διαδικασία απουλοποίησης και εκποίησης των μετοχών της εταιρίας. Οσοι μέτοχοι δεν αποϋλοποίησαν τις μετοχές τους μπορούν αφού τις προσκομίσουν στα Κεντρικά Γραφεία της Εταιρίας να παραλάβουν βεβαίωση για να την προσκομίσουν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και να εισπράξουν το ανάλογο ποσό της εκποίησης.

ΝΕΩΡΙΟΝ ΝΕΑ Α.Ε. ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΥΡΟΥ

Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι σε συνέχεια της από 11/1/2001 επιστολής της, σύμφωνα με το άρθρο 5 του ΠΔ 350/85 και το άρθρο 16 του ΚΝ 2190/20 ότι κατά το διάστημα από 11/5/2001 έως 20/5/2001 η εταιρία δεν προέβη σε αγορές ιδίων μετοχών.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ Α.Ε.

Σε συνέχεια της από 25/4/2001 επιστολής της, η εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ Α.Ε. γνωστοποιεί ότι σε κοινοπραξία με δύο άλλες εταιρίες (ΑΛΤΕ & ΓΕΚΑΤ) υπέγραψε σύμβαση Αναδοχής για την εργολαβία του ολυμπιακού χωριού, προϋπολογισμού 24 δις δρχ.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Η εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί ότι οι συμμετοχές της την 31/3/2001 είχαν ως εξής:

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΞΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε.: Αριθμός μετοχών 5.000.000, Ποσοστό συμμετοχής 100%, αξία συμμετοχής: 85.000.000.000.

Ο. ΔΑΡΙΓΚ & ΣΙΑ ΑΒΝΕ

Η εταιρία Ο. ΔΑΡΙΓΚ & ΣΙΑ Α.Β.Ν.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Σύμβαση αποκλειστικής συνεργασίας υπεγράφη την 31η Μαίου 2001 μεταξύ του κορυφαίου Ιταλικού χαλυβουργικού ομίλου ΡΙΤΤΙΝΙ και της Ελληνικής εισηγμένης στο Χ.Α.Α. συρματουργίας Ο. ΔΑΡΙΓΚ & ΣΙΑ ΑΒΝΕ. Η συμφωνία αυτή που αποτελεί το πρώτο στάδιο μιας πολύπλευρης συνεργασίας αφορά την αποκλειστική εισαγωγή και διάθεση μιας ολοκληρωμένης σειράς προϊόντων σύρματος ηλεκτροσυγκόλησης της εταιρίας SIAT S.p.A. του ομίλου ΡΙΤΤΙΝΙ από την Ο. ΔΑΡΙΓΚ & ΣΙΑ ΑΒΝΕ. Η διοίκηση της εταιρίας ΔΑΡΙΓΚ αναμένει αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 38% για το έτος 2001 ενώ με βάση και την συμφωνία για επέκταση της συνεργασίας με τον όμιλο ΡΙΤΤΙΝΙ για το 2002 αναμένεται κατακόρυφη αύξηση των πωλήσεων και διεύρυνση της αγοράς.

ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ SYSTEMS Α.Ε.

Η εταιρία ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ SYSTEMS Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Επί των δημοσιευμάτων της εφημερίδας ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ της 30/5/2001 και άλλων εφημερίδων που αναφέρονται σε επικείμενη εξαγορά επιχείρησης στην Ιταλία, η εταιρία Βογιατζόγλου Systems Α.Ε. ενημερώνει ότι έχει ήδη σχολιάσει ανάλογο δημοσίευμα της Εφημερίδας ΗΜΕΡΗΣΙΑ της 20ης Μαρτίου 2001 με την 20/3/2001 ανακοίνωση της την οποία επαναλαμβάνει και στην οποία αναφέρει ότι: Η Διοίκηση της Εταιρίας από την είσοδο της στο ΧΑΑ μέχρι και σήμερα διερευνά σε επίπεδο προθέσεων, το ενδεχόμενο συνεργασίας της με διάφορους οίκους εσωτερικού και εξωτερικού κάθε φορά που εκδηλώνεται σχετικό ενδιαφέρον. Στα πλαίσια διεύρυνσης των επιχειρηματικών επιλογών της για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της δέχεται και αξιολογεί προτάσεις συνεργασίας από μεγάλους οίκους του εσωτερικού και εξωτερικού χωρίς όμως μέχρι και σήμερα να έχει καταλήξει οριστικά σε συγκεκριμένη συνεργασία ή εξαγορά με συγκεκριμένο οίκο ή επενδυτή. Εάν κι εφ’ όσον υπάρξει οποιαδήποτε συγκεκριμένη και οριστική περίπτωση συνεργασίας ή εξαγοράς, θα προβεί στις κατά νόμο ανακοινώσεις για την ενημέρωση των αρχών και του κοινού.›

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε.

Η εταιρία ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Ορισμένα από τα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας μας που δημοσιεύθηκαν σε μερίδα του ημερήσιου τύπου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, η οποία απεικονίζεται στις δημοσιευμένες λογιστικές καταστάσεις της 31/3/2001.›

ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.

Η εταιρία ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Η θυγατρική της εταιρείας μας «Κ. ΜΠΑΛΑΦΑΣ Α.Τ.Ε› προέβη σε σοβαρή επένδυση στο χώρο του real estate συνάπτοντας με το Μετοχικό Ταμείο Στρατού (Μ.Τ.Σ.) και το Ταμείο Αλληλοβοηθείας Στρατού (Τ.Α.Σ.) μακροχρόνια σύμβαση για την παραχώρηση της διαχείρισης που αφορά δύο οικόπεδα σημαντικής εκτάσεως στο Δήμο Παπάγου, επιφανείας 3.425 τ.μ. και 1.920 τ.μ. καθενός εξ’ αυτών, καθώς και ενός ακινήτου στο κέντρο της πόλης των Αθηνών (Κολοκοτρώνη 13) στο οποίο μέχρι σήμερα στεγάζονται οι υπηρεσίες του Μ.Τ.Σ. Με το επενδυτικό αυτό έργο η θυγατρική μας αναλαμβάνει για 25 έτη έναντι ετησίας προσόδου την διαχείριση και εκμετάλλευση των παραπάνω ακινήτων επ’ ωφελεία της και με εξαιρετικά συμφέροντες γι΄ αυτήν όρους. Η εκμετάλλευση αυτή συνίσταται στην κατασκευή και ανέγερση κτιρίων σύγχρονων και με τεχνικά προηγμένες προδιαγραφές στα δύο οικόπεδα που βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση στο Δήμο Παπάγου, καθώς επίσης και στην εμπορική και ποιοτική αξιοποίηση τους. Επιπλέον, αναμένεται η αναβάθμιση της περιοχής προς άμεσο όφελος της τοπικής κοινωνίας διότι θα διαμορφωθούν χώροι πρασίνου και στάθμευσης, καθώς και κτίσματα υψηλής αισθητικής. Ως προς το κτίριο στην οδό Κολοκοτρώνη η θυγατρική μας ανέλαβε να ανακαινίσει το, ήδη, υφιστάμενο κτίριο.›

ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε.

Στα πλαίσια της εφαρμογής των διατάξεων της απόφασης 5/204/14.11.2000 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η εταιρία ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί ότι την θέση του Οικονομικού Διευθυντού της εταιρίας καλύπτει ο κ. Κωνσταντίνος Ροζακέας, που κατέχει του Chief Financial Officer. Ο μέχρι τώρα Οικονομικός Διευθυντής κ. Stephane Wagner ανέλαβε καθήκοντα Business Controller της εταιρίας.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε.

Η εταιρία ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Θεαματική βελτίωση παρουσιάζουν τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου INTRACOM για το πρώτο τρίμηνο 2001. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις, οι πωλήσεις του Ομίλου εταιριών INTRACOM σε αυτό το διάστημα ανήλθαν σε 74,8 δισ. δρχ. έναντι 40,0 δισ. δρχ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2000, σημειώνοντας άνοδο κατά 87%. Παράλληλα, τα προ φόρων κέρδη του Ομίλου ανήλθαν σε 11,4 δισ. δρχ. έναντι 8,2 δισ. δρχ. την ίδια περίοδο του 2000 σημειώνοντας αύξηση 38%. Σύμφωνα με τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις του πρώτου τριμήνου του 2001 το σύνολο του ενεργητικού ανέρχεται σε 492,1 δισ. δρχ. και το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων σε 203,5 δισ. δρχ., παρουσιάζοντας εντυπωσιακή άνοδο κατά 78% και 85% αντίστοιχα, επιβεβαιώνοντας την ηγετική θέση του Ομίλου INTRACOM μεταξύ των ελληνικών βιομηχανιών. Η εξέλιξη αυτή των οικονομικών μεγεθών κατά το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης επιβεβαιώνει τις προβλέψεις της Διοίκησης της Εταιρίας για την εντυπωσιακή πορεία του Ομίλου INTRACOM στο 2001, παρά τη δυσμενή διεθνή συγκυρία η οποία έχει επηρεάσει σημαντικά τις εταιρίες υψηλής τεχνολογίας. Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου προβλέπεται ότι θα κινηθεί το 2001 περί τα 400 δισ. δρχ. τα δε προ φόρων κέρδη θα υπερβούν τα 60 δισ. δρχ. Οι πωλήσεις της μητρικής εταιρίας INTRACOM, σημείωσαν εντυπωσιακή αύξηση κατά 61% και ανήλθαν σε 57,9 δισ. δρχ. έναντι 36,0 δισ. δρχ. το πρώτο τρίμηνο του 2000. Παράλληλα, τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 29% και ανήλθαν σε 9,7 δισ. δρχ. έναντι 7,5 δισ. δρχ. το αντίστοιχο διάστημα του 2000. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι εξαγωγές στο πρώτο τρίμηνο του 2001 ανήλθαν σε 22,5 δισ. δρχ., αυξημένες κατά 53% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2000. Επισημαίνεται ότι η Εταιρία από τις αρχές του 2001 έχει υπογράψει νέα συμβόλαια, αξίας 35 δισ. δρχ. περίπου, που σε μεγάλο ποσοστό αφορούν εξαγωγές, κυρίως προς τη Σουηδία, τη Μ. Βρετανία, τη Ρωσία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, την Ιορδανία και την Αλβανία, αλλά και την εσωτερική αγορά. Μετά τα ανωτέρω το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των υπογεγραμμένων συμβάσεων της εταιρίας ανέρχεται στο ποσό των 500 δισ. δρχ. περίπου. Η επενδυτική δραστηριότητα της INTRACOM συνεχίστηκε με ταχείς ρυθμούς και το πρώτο τρίμηνο του 2001. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι, όπως σημειώνεται και στη δημοσιευθείσα συνοπτική λογιστική κατάσταση, η INTRACOM έχει ήδη διαθέσει

για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού της προγράμματος για την τριετία 1999-2001

τα 55 δισ. δρχ. από τα 60 δισ. δρχ. που αντλήθηκαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με τη δημόσια εγγραφή που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 1999, δηλαδή ποσοστό 92% περίπου. Τέλος υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με την πρόταση των Διοικήσεων της INTRACOM και της ΙΝΤΡΑΣΟΦΤ στα Διοικητικά τους Συμβούλια, οι δύο εταιρίες θα συγχωνευθούν με την απορρόφηση της ΙΝΤΡΑΣΟΦΤ από την INTRACOM. Η συγχώνευση, που αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους.›

ΑΛΥΣΙΔΑ Α.Β.Ε.Ε.

Η εταιρία ΑΛΥΣΙΔΑ ΑΒΕΕ με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί ότι Οικονομικός Διευθυντής, ανέλαβε ο κος Γιάννης Κακουλίδης του Γεωργίου. Ο κος Γιάννης Κακουλίδης είναι οικονομολόγος, πτυχιούχος της Ανώτατης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, με πολυετή εμπειρία σε θέματα τήρησης και επίβλεψης λογιστηρίου, αναλυτικής λογιστικής, κοστολόγησης και φορολογίας.

ΑΛΤΕ Α.Ε.

Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι υπεγράφη στις 28/5/2001, η σύμβαση παραχώρησης του Α’ τμήματος του έργου κατασκευής του Ολυμπιακού Χωριού, μεταξύ της αναδόχου Κοινοπραξίας (ΑΛΤΕ-Ελληνική Τεχνοδομική-ΓΕΚΑΤ) και της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Ε., θυγατρικής του ΟΕΚ. Το έργο προβλέπει την κατασκευή 555 κατοικιών και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Ολυμπιακού Χωριού, συνολικού προϋπολογισμού 24,1 δις δρχ. και χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης το έτος 2003. Το έργο θα κατασκευαστεί στη θέση Πάτημα Δημόγλη, στην περιοχή Λεκάνες του Δήμου Αχαρνών, σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 1.240 στρεμμάτων που απαλλοτριώθηκε υπέρ του ΟΕΚ, έναντι του ποσού των 17 δις δρχ.

ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ Α.Ξ.Ε.

Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της 31/5/2001, εγκρίθηκαν οι Εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών καθώς και οι Οικονομικές Καταστάσεις της Εταιρικής Χρήσεως (1/1/2000-31/12/2000). Εγκρίθηκε καταβολή μερίσματος στους μετόχους το οποίο ανέρχεται σε 30 δραχμές ανά μετοχή. Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χ.Α.Α. της 31/5/2001 μέτοχοι. Από 1/6/2001 η μετοχή θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα μερίσματος χρήσης 2000. Η καταβολή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί εντός δύο μηνών και θα ανακοινωθεί εγκαίρως δια μέσου του Τύπου. Επίσης εγκρίθηκε η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρίας κατά ποσό δρχ. 789.875.000 με κεφαλαιοποίηση μέρους αποθεματικού εκδόσεως μετοχών υπέρ το άρτιο με ταυτόχρονη αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από δρχ. 1.000 σε δρχ. 1.022,25 για έκφραση της μετοχής σε 3,0 ΕΥΡΩ. Μετά από αυτά, το μετοχικό κεφάλαιο είναι 36.289.875.000 δραχμές ή 106.500.000 ΕΥΡΩ.

ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ - ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Α.Ε.

Η εταιρία ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Α.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Η εταιρία ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Α.Ε. ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ αύξησε το ποσοστό συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ΑΛΕΣΙΣ ΑΒΕΕ ΑΡΤΟΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ, από 67,4% σε 90,5%. Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου πριν την μεταβολή 67,4%, μετά την μεταβολή 90,5%. Αριθμός ονομαστικών μετοχών με δικαίωμα ψήφου πριν την μεταβολή 866.624, μετά την μεταβολή 1.163.643. Ημ/νία μεταβολής ποσοστού 31/5/2001.

F.H.L. Η. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ ΓΡΑΝΙΤΕΣ Α.Β.Ε.Ε.

Η εταιρία F.H.L. Η. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ ΓΡΑΝΙΤΕΣ Α.Β.Ε.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Τα Διοικητικά Συμβούλια των Εταιρειών F.H.L. Η. Κυριακίδης Μάρμαρα Γρανίτες ΑΒΕΕ, F.H.L. Δομικά Υλικά ΑΒΕΕ και Β. & Μ. Σιδηρόπουλος Α.Ε. αποφάσισαν στις 28/2/2001 την συγχώνευση των τριών εταιρειών με απορρόφηση της F.H.L. Μάρμαρα Δομικά Υλικά ΑΒΕΕ και της Β. & Μ. Σιδηρόπουλος ΑΕ από την F.H.L. H.Κυριακίδης Μάρμαρα Γρανίτες ΑΒΕΕ" με βάση τις διατάξεις του Ν.2166/93 και Ισολογισμό μετασχηματισμού των απορροφούμενων εταιρειών της 28/2/2001. Ήδη τα Διοικητικά Συμβούλια των Εταιρειών F.H.L. Η. Κυριακίδης Μάρμαρα Γρανίτες ΑΒΕΕ και F.H.L. Μάρμαρα Δομικά Υλικά ΑΒΕΕ με νεώτερη απόφαση τους που πάρθηκε στις 30/5/2001 αποφάσισαν τη συγχώνευση των δύο εταιρειών με απορρόφηση της F.H.L. Μάρμαρα Δομικά Υλικά ΑΒΕΕ από την F.H.L. H.Κυριακίδης Μάρμαρα Γρανίτες ΑΒΕΕ με βάση τις διατάξεις του Ν.2166/93 και Ισολογισμό μετασχηματισμού της απορροφούμενης εταιρείας της 31/5/2001. Για τις απαραίτητες διαδικασίες που θα διεξαχθούν στο μέλλον θα λαμβάνεται γνώση εγκαίρως.

PAPERPACK ΤΣΟΥΚΑΡΙΔΗΣ Ι. Α.Β.Ε.Ε.

Η εταιρία PAPERPACK ΤΣΟΥΚΑΡΙΔΗΣ Ι. Α.Β.Ε.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Η PAPERPACK ΤΣΟΥΚΑΡΙΔΗΣ Ι. ΑΒΕΕ πέτυχε το πρώτο τρίμηνο το 2001 θεαματική βελτίωση των οικονομικών της μεγεθών. Πιο συγκεκριμένα, σε ενοποιημένη βάση πραγματοποίησε πωλήσεις ύψους 1,5 δις δρχ. που αντιπροσωπεύει αύξηση της τάξεως του 15%. Τα κέρδη τριμήνου εμφάνισαν ακόμη θεαματικότερη βελτίωση γεγονός που οφείλεται κυρίως στις επενδύσεις της εταιρίας σε μηχανολογικό εξοπλισμό. Οι επενδύσεις αυτές οι οποίες ανήλθαν σε 1 δις δρχ περίπου (επιπλέον των αντληθέντων κεφαλαίων από την εισαγωγή στο ΧΑΑ), είχαν σαν αποτέλεσμα την δραστική μείωση του κόστους παραγωγής όπως επίσης και την ταυτόχρονη αύξηση της παραγωγικής της ικανότητας. Αξιοσημείωτη είναι επίσης και η εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρίας αφού κατά το πρώτο τρίμηνο οι εξαγωγές της ξεπέρασαν το 20% του τζίρου.

- Επενδυτικό πλάνο 2001: Στα άμεσα σχέδια της εταιρίας είναι η υλοποίηση ενός νέου επενδυτικού σχεδίου που περιλαμβάνει την αγορά τριών νέων γραμμών παραγωγής. Στόχος αυτών των επενδύσεων, οι οποίες θα είναι μοναδικές για τον Ελληνικό χώρο, είναι η παραγωγή πρωτοποριακών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας τα οποία θα εξάγει κυρίως στην δυτική Ευρώπη.

- Συνεργασία με FLEXOPACK: Ιδιαίτερα ικανοποιητική κρίνεται η έως σήμερα συνεργασία με την εισηγμένη βιομηχανία πλαστικής συσκευασίας FLEXOPACK με την μορφή joint venture και την εξαγορά από κοινού πλειοψηφικού πακέτου στην βιομηχανία Αφοί Βλάχου ΑΒΕ.

- Απορρόφηση της ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ ΑΕ: Ολοκληρώθηκαν αυτές τις ημέρες όλες οι διαδικασίες πλήρους απορρόφησης της θυγατρικής βιομηχανίας συσκευασιών ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ ΑΕ. Μετά και αυτήν την κίνηση η PAPERPACK ΤΣΟΥΚΑΡΙΔΗΣ Ι. ΑΒΕΕ επισφραγίζει την κατάκτηση της πρώτης θέσης που κατέχει στον κλάδο της.›

DATAMEDIA Α.Ε.

Η εταιρία DATAMEDIA A.E. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Οι πωλήσεις της μητρικής εταιρίας το πρώτο τρίμηνο του 2001 ανήλθαν σε 1,3 δισ. δρχ. παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2000 κατά 27%. Τα λειτουργικά κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 60 εκατ. δρχ. αυξημένα κατά 567% σε σχέση με αυτά του 2000 που ανήλθαν σε 9 εκατ. δρχ. Τα χρηματοοικονομικά αποτελέσματα ανήλθαν σε 62 εκατ. δρχ. ζημίες σε σχέση με το 2000 που ανήλθαν σε 776 εκατ. δρχ. κέρδη, γεγονός που οφείλεται στις κακές συνθήκες που επικρατούν στην Χρηματιστηριακή αγορά τον τελευταίο χρόνο. Τα λειτουργικά αποτελέσματα προ φόρων της περιόδου (δηλ. χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα αποτελέσματα από την πώληση μετοχών του χαρτοφυλακίου) ανέρχονται σε 65 εκατ. ζημιές έναντι 275 εκατ. δρχ. ζημιών το αντίστοιχο τρίμηνο του 2000, δηλαδή εμφανίζεται βελτίωση κατά 76%. Οι πωλήσεις του Ομίλου το πρώτο τρίμηνο του 2001 ανήλθαν σε 2,4 δισ. δρχ. σε σχέση με 1,7 δισ. δρχ. πωλήσεις της προηγούμενης περιόδου παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 41%. Το ενοποιημένο EBITDA του πρώτου τριμήνου του 2001 ανήλθε σε 33 εκατ. δρχ. ζημία έναντι 28 εκατ. δρχ. ζημίας την αντίστοιχη περίοδο του 2000. Τα ενοποιημένα λειτουργικά αποτελέσματα (δηλ. χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα αποτελέσματα από την πώληση μετοχών του χαρτοφυλακίου) προ φόρων και προ δικαιωμάτων μειοψηφίας ανέρχονται σε –7 εκατ. δρχ. ζημία ενώ η αντίστοιχη περίοδος του 2000 εμφανίζει 530 εκατ. δρχ. ζημία. Η σημαντική αυτή μείωση των ζημιών προέρχεται από τα συναλλαγματικά κέρδη ενοποίησης των θυγατρικών της Τουρκίας που προέκυψαν από την υποτίμηση της Τουρκικής Λίρας τον Φεβρουάριο του 2001.›

ΓΕΚΑΤ Α.Τ.Ε.

Η εταιρία ΓΕΚΑΤ Α.Τ.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Εξαιρετικά ενισχυμένα εμφανίζονται τα αποτελέσματα της ΓΕΚΑΤ Α.Τ.Ε. σε ενοποιημένη βάση σύμφωνα με τα στοιχεία του α’ τριμήνου 2001. Ο κύκλος εργασιών παρουσιάζει αύξηση που ξεπερνά το 100% φθάνοντας τα 3,525 εκ. δρχ. έναντι 1,619 εκ. δρχ. του αντίστοιχου διαστήματος 2000. Αντίστοιχα τα κέρδη προ φόρων –μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας-ανήλθαν στα 192,5 εκ. δρχ. έναντι 124,9 εκ. δρχ. του τριμήνου 2000 παρουσιάζοντας άνοδο της τάξεως του 54%. Ανοδικά εμφανίζονται τα μεγέθη του κύκλου εργασιών και για την ΓΕΚΑΤ Α.Τ.Ε., ο οποίος ανήλθε στο α’ τρίμηνο του 2001 στα 2,047 εκ. δρχ. έναντι 1,619 εκ. δρχ. στο ίδιο διάστημα της προηγούμενης χρονιάς παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 26%. Τα κέρδη της εταιρίας στο α’ τρίμηνο του 2001 ανήλθαν στα 84,6 εκ. δρχ. έναντι 126,9 εκ. δρχ. του τριμήνου 2000. Η μείωση της κερδοφορίας οφείλεται στην αύξηση των διοικητικών εξόδων, την αποπληρωμή βραχυπρόθεσμων δανειακών υποχρεώσεων, στα μεγάλα έξοδα συμμετοχής σε σημαντικούς διαγωνισμούς στους οποίους λαμβάνει μέρος η εταιρία και από τους οποίους προσδοκά ανάληψη σημαντικού κατασκευαστικού έργου και στην φάση ωρίμανσης που βρίσκονται τα υπό εκτέλεση έργα. Η ΓΕΚΑΤ Α.Τ.Ε. έχει ήδη υπογράψει σύμβαση σε Κοινοπραξία με τις εταιρίες ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ Α.Ε. και ΑΛΤΕ Α.Ε. για το τμήμα Α! του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ. Επίσης συμμετέχει η πρόκειται να διεκδικήσει μια σειρά σημαντικών έργων τόσο από τα Ολυμπιακά, συνολικού προϋπολογισμού 160 δις. δρχ. όσο και μεγάλο μέρος των έργων του Γ’ ΚΠΣ. Οι εκτιμήσεις της διοίκησης της εταιρίας είναι ότι το ύψος του προϋπολογισμού που πρόκειται να αναλάβει από τα Ολυμπιακά έργα θα ανέλθει στα 20 δις δρχ. περίπου. Ενδεικτικά η ΓΕΚΑΤ Α.Τ.Ε. θα διεκδικήσει το ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ, το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ, το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΡΑΠΤΟΥ ΤΥΠΟΥ, το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΙΠΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟ ΑΘΗΝΩΝ κ.α. Εντός του προσεχούς Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει επίσης η λειτουργία της Μαρίνας Λευκάδας έργο το οποίο έχει ολοκληρωθεί και στο οποίο συμμετέχει η ΓΕΚΑΤ Α.Τ.Ε. Επίσης η ΓΕΚΑΤ Α.Τ.Ε. με όμιλο εταιριών συμμετέχει στο διαγωνισμό των αυτοχρηματοδοτούμενων οδικών αξόνων με παραχώρηση εκμετάλλευσης τους. Παράλληλα η εταιρία βρίσκεται σε στάδιο σημαντικών διεργασιών για την δημιουργία ομίλου που θα αποκτήσει το ανώτατο εργοληπτικό πτυχίο σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του νέου νομοσχεδίου. Το συνολικό ανεκτέλεστο υπόλοιπο του ομίλου της ΓΕΚΑΤ Α.Τ.Ε. ανέρχεται σήμερα στα 36 δις δρχ.

ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Η εταιρία ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Αυξημένος εμφανίζεται ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου για το πρώτο τρίμηνο της χρήσης 2001. Πιο συγκεκριμένα ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 2652 εκ.δρχ. έναντι 1696 εκ.δρχ. του αντίστοιχου διαστήματος 2000 παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 56%. Ο κύκλος εργασιών για την Κ. ΜΠΑΛΑΦΑΣ Α.Τ.Ε για το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2001 ανήλθε στα 1825 εκ δρχ. έναντι 1037 εκ δρχ. του τριμήνου 2000 παρουσιάζοντας άνοδο της τάξεως του 76%. Ο κύκλος εργασιών για την Γενική Μηχανική Α.Ε. στο πρώτο τρίμηνο 2001 ανήλθε στα 809 εκ.δρχ έναντι 434 εκ.δρχ. του αντιστοίχου τριμήνου 2000 άνοδο της τάξεως του 86%. Τα κέρδη προ φόρων της εισηγμένης ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ – ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Α.Ε πρώην ΜΥΛΟΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ κατά την πρώτη 9μηνη χρήση 2000 ανήλθαν στα 5500 εκ.δρχ. τα οποία προέρχονται κυρίως από πωλήσεις συμμετοχών και τα οποία η εταιρία στην παρούσα χρήση θα αποθεματοποιήσει. Από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα ο Όμιλος Μπαλάφα έχει υπογράψει συμβάσεις έργων ύψους 10,5 δις. δρχ στην εγχώρια αλλά και στην αγορά του εξωτερικού. Ο Όμιλος Μπαλάφα, στα πλαίσια αναδιαρθρώσεων με το νέο νομοσχέδιο για τις τεχνικές εταιρίες διερευνά συνεργασίες με κατάλληλο στρατηγικό εταίρο που θα τον οδηγήσει στην απόκτηση του ανώτατου εργοληπτικού πτυχίου. Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο υπογεγραμμένων συμβάσεων για τον όμιλο ανέρχεται σήμερα στα 25 δις δρχ.›

BYTE COMPUTER Α.Ε.Β.Ε.

Η εταιρία ΒΥΤΕ COMPUTER Α.Ε.Β.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «H εταιρία METROSOFT ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΒΕΕ, θυγατρική της ΒΥΤΕ υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία στρατηγικής σημασίας με την Hewlett Packard Hellas σύμφωνα με τη οποία αναλαμβάνει τη διανομή και μεταπώληση τον προϊόντων της Hewlett Packard στην Ελλάδα (Value Added Distributor) στις ακόλουθες οικογένειες προϊόντων: Προσωπικοί Υπολογιστές, Servers και φορητοί υπολογιστές (Intel based PCs, Servers και Omnibooks), Περιφερειακά συστήματα (High end Hard copy peripherals), Αποθηκευτικά συστήματα μεγάλης χωρητικότητας και αξιοπιστίας για δίκτυα και εφαρμογές υψηλών απαιτήσεων (Surestore, Tape, DLT Libraries, CD ROM Servers, Συστήματα δικτύωσης, επικοινωνίας και διαχείρισης δικτύων (High end hubs, switches, Network management applications). Στόχος της συνεργασίας μεταξύ της ΗΡ και Metrosoft είναι η ενίσχυση του δικτύου διανομής των συστημάτων της ΗΡ που υποστηρίζουν τις ανάγκες των επιχειρήσεων, οργανισμών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (high-end) στην ελληνική αγορά με το δίκτυο μεταπωλητών και των λύσεων προστιθέμενης αξίας που διαθέτει η Metrosoft S.A.›

ΕΔΡΑΣΗ - Χ. ΨΑΛΛΙΔΑΣ Α.Τ.Ε.

Η εταιρία ΕΔΡΑΣΗ – Χ. ΨΑΛΛΙΔΑΣ Α.Τ.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Πορεία ανάλογα αναπτυξιακή με αυτή που σημείωσε το 2000 εμφανίζεται να ακολουθεί ο Όμιλος Εταιρειών ΕΔΡΑΣΗΣ και κατά το τρέχον έτος, παρουσιάζοντας αυξημένα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2001. Πιο συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου (στον οποίο περιλαμβάνεται φέτος και η Α. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Τ.Ε.) έφθασε τα 4.375 εκατ. δρχ., σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 32,5% σε σχέση με τα 3.300 εκατ. της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Παράλληλα, τα καθαρά προ φόρων κέρδη του αυξήθηκαν κατά 22%, φθάνοντας τα 480 εκατ. δρχ., σε αντιστοιχία με τα 393 εκατ. του πρώτου 3μήνου του 2000. Όσον αφορά στα οικονομικά αποτελέσματα της ΕΔΡΑΣΗ – Χ. ΨΑΛΛΙΔΑΣ Α.Τ.Ε., ο κύκλος εργασιών της εταιρείας, κατά την ίδια περίοδο, διαμορφώθηκε σε 3.780 εκατ. δρχ. (3.670 εκατ. το πρώτο 3μηνο του 2000), ενώ τα καθαρά προ φόρων κέρδη της έφθασαν τα 385 εκατ. δρχ., αυξημένα κατά 10% σε σχέση με τα 351 εκατ. δρχ. του πρώτου 3μήνου του περασμένου έτους. Υπενθυμίζεται ότι, κατόπιν της πρόσφατης εξαγοράς, κατά 57,4%, της τεχνικής εταιρείας Ζ΄ τάξης ΛΥΚΟΔΗΜΟΣ Α.Τ.Ε., η ΕΔΡΑΣΗ – Χ. ΨΑΛΛΙΔΑΣ Α.Τ.Ε. έχει την πλειοψηφία των μετοχών σε οκτώ θυγατρικές εταιρείες, ενώ παράλληλα συμμετέχει στο μετοχικό σχήμα και άλλων τριών. Αυτή τη στιγμή, ο Όμιλος των Εταιρειών της εμφανίζει ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων της τάξης των 40 δις δρχ. και δραστηριότητες σε περισσότερα από 70 εργοτάξια, ανά την Ελλάδα.›

ΒΙΟΧΑΛΚΟ Α.Ε.

Η εταιρία ΒΙΟΧΑΛΚΟ Α.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Σημαντική αύξηση παρουσίασαν τα ενοποιημένα οικονομικά μεγέθη της ΒΙΟΧΑΛΚΟ το πρώτο τρίμηνο του 2001. Τόσο ο κύκλος εργασιών όσο και τα λειτουργικά αποτελέσματα παρουσίασαν αύξηση ως συνέπεια της ένταξης στην παραγωγική διαδικασία των μεγάλων επενδύσεων που σταδιακά εντάσσονται στο παραγωγικό δυναμικό, της επικέντρωσης των εταιριών στην παραγωγή προϊόντων υψηλότερης προστιθεμένης αξίας και της μείωσης του κόστους παραγωγής. Συγκεκριμένα ο κύκλος εργασιών παρουσίασε αύξηση κατά 22 % σε σχέση με αυτόν του πρώτου τριμήνου του 2000 και ανήλθε σε 113,4 δισ. δρχ. Το μικτό περιθώριο αυξήθηκε σε 17,5% από 16,5% και τα λειτουργικά αποτελέσματα (επιβαρυμένα με αποσβέσεις 4 δισ. δρχ.) ανήλθαν σε 12,9 δισ. δρχ. αυξημένα κατά 40%. Τα καθαρά αποτελέσματα ανήλθαν σε 10,2 δισ. δρχ., μειωμένα σε σχέση με αυτά της αντίστοιχης περιόδου του 2000 λόγω της μη επανάληψης κερδών από χρηματιστηριακές πράξεις ύψους 5,5 δισ. δρχ. περίπου και λόγω αυξημένων συνολικών αποσβέσεων. Συγκεκριμένα διενεργήθηκαν συνολικές αποσβέσεις ύψους 4,7 δισ. δρχ. αυξημένες κατά 40% σε σχέση με τις αντίστοιχες του πρώτου τριμήνου του 2000. Οι συνολικές επενδύσεις που πραγματοποίησαν η ΒΙΟΧΑΛΚΟ και οι θυγατρικές της εταιρίες κατά το πρώτο τρίμηνο του 2001 ανήλθαν σε 18,7 δισ. δρχ. και αφορούν στην αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας.›

ΒΕΡΝΙΚΟΣ ΚΟΤΤΕΡΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ & ΣΥΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.

Η εταιρία ΒΕΡΝΙΚΟΣ ΚΟΤΤΕΡΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Συνεχίζεται η εντυπωσιακή αύξηση μεγεθών της ΒΕΡΝΙΚΟΣ ΚΟΤΤΕΡΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. και το πρώτο τρίμηνο του 2001. Συγκεκριμένα: Για τον Ενοποιημένο Ισολογισμό Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 692.215.261,- Δρχ. έναντι 106.005.365,- Δρχ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2000, παρουσιάζοντας αύξηση 652%. Τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 249.328.347,- Δρχ. έναντι 111.182.568,- Δρχ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2000, παρουσιάζοντας αύξηση 224%. Για τον Ισολογισμό της Εταιρείας Τα έσοδα από ναυλώσεις διαμορφώθηκαν σε 105.326.062,- Δρχ. έναντι 57.911.665,- Δρχ. την αντίστοιχη περίοδο 2000, παρουσιάζοντας αύξηση 82%. Τα κέρδη διαμορφώθηκαν σε 250.588.153,- Δρχ. έναντι 248.847.793,- το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, παρουσιάζοντας οριακή αύξηση. Υπενθυμίζεται ότι: Η ΒΕΡΝΙΚΟΣ ΚΟΤΤΕΡΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ Α.Ε., με διακριτικό τίτλο VERNICOS YACHTS, μετατράπηκε σε ΒΕΡΝΙΚΟΣ ΚΟΤΤΕΡΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε., με διακριτικό τίτλο VERNICOS YACHTS & HOLDINGS, μία εταιρεία συμμετοχών που περιλαμβάνει: 1.Τον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού, που αποτελεί πάντα την πρώτη μας προτεραιότητα και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να είμαστε πρωτοπόροι. Η εμπορική επωνυμία VERNICOS YACHTS θα περιλαμβάνει όλες τις δραστηριότητες και τις εταιρείες που έχουν σχέση με τα σκάφη, τις μαρίνες και τα ξενοδοχεία. 2.Τον τομέα των επενδύσεων, με αιχμή την επενδυτική εταιρεία VERINVEST, που αποτελεί την πρώτη επώνυμη επενδυτική εταιρεία που συστάθηκε από εισηγμένη εταιρεία, που δεν ανήκει στον χρηματοοικονομικό κλάδο. 3.Τον τομέα των μεταφορών, ο οποίος περιλαμβάνει δύο επί μέρους βασικούς τομείς, των αερομεταφορών, με το διακριτικό τίτλο VER-AVIA και των υπό διαμόρφωση ποντοπόρων φορτηγών πλοίων, με το διακριτικό τίτλο VER-MARINE. Υπενθυμίζεται επίσης ότι η εταιρεία συμμετέχει σε ισχυρό Όμιλο, ο οποίος διεκδικεί τις Πλαζ: Α’ Βούλας, Β’ Βούλας και Βάρκιζας και αναμένεται από μέρα σε μέρα η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Προβλέπεται ότι ο Όμιλος που συμμετέχουμε να πλειοδοτήσει και στις τρεις Πλαζ.›

C.A.P. COSMETICS Α.Β.Ε.Ε.

Η εταιρία C.A.P. Cosmetics A.B.E.E. με Δελτ’ιο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 2,643,649,443 δρχ. έναντι 1,374,914,502 δρχ. το 2000, σημειώνοντας αύξηση 92,3%. Αύξηση 102,6% σημείωσε και το μικτό κέρδος, το οποίο ανήλθε σε ποσοστό 64% επί των πωλήσεων, έναντι 60,7% το 2000. Το EBITDA διαμορφώθηκε σε 499 εκ. ή 18,9% επί των πωλήσεων, έναντι 300 εκ. το 2000 ή 21,8% επί των πωλήσεων. Το λειτουργικό αποτέλεσμα αυξήθηκε κατά 52,8%, σε 373 εκ. έναντι 244 εκ. το 2000. Αντίστοιχα, το καθαρά προ φόρων κέρδη σημείωσαν αύξηση 23,2% σε 287 εκ. έναντι 233 εκ. το 2000. O ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανέρχεται στο ποσό των 3,056,564,765 δρχ. έναντι 1,524,147,476 δρχ. το 2000, είναι δηλαδή αυξημένος κατά 100%. Το περιθώριο μικτού κέρδους αυξήθηκε κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες, και διαμορφώθηκε σε 65,8% από 57,9% το 2000. Η αύξηση του μικτού οφείλεται στην επικέντρωση της εταιρείας στην αγορά των καλλυντικών και η απεμπλοκή της εταιρείας από φάρμακα-παραφάρμακα τα οποία παρουσιάζουν αισθητά μικρότερα περιθώρια κέρδους. Το ενοποιημένο ΕΒΙTDA διαμορφώθηκε στα 577 εκ δρχ. ή 18,9% επί των πωλήσεων, έναντι 322 εκ. το 2000 (+79,2%). Το λειτουργικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε 437 εκ έναντι 263 εκ το 2000 (αύξηση 66,2%). Αντίστοιχα, τα καθαρά κέρδη του Ομίλου C.A.P. Cosmetics ανήλθαν σε 349 εκ. το 2001, ενώ τα κέρδη μετά από δικαιώματα μειοψηφίας αυξήθηκαν κατά 26,8% σε 317 εκ. δρχ.από 250 εκ. το 2000. Η εν λόγω αύξηση των μεγεθών οφείλεται στο γεγονός ότι το 2001 η C.A.P. Cosmetics ενσωματώνει τα μεγέθη των εταιρειών Χ.Α. Παπαέλληνας ΑΒΕΕ και Παπαέλληνας Επενδύσεων ΑΕ, και στην ενοποίηση του τρέχοντος έτους περιλαμβάνεται η εταιρεία YSL Beaute AE, ενώ το προηγούμενο έτος περιλαμβανόνταν η εταιρεία Ρ+Ν Φαρμακευτικά ΑΒΕΕ, οι μετοχές της οποίας μεταβιβάστηκαν στην εταιρεία APIVITA AE. Υπενθυμίζεται ότι η C.A.P. Cosmetics (πρώην ΡΕΜΕΚ Φάρμακα-Καλλυντικά) προέκυψε από τη συγχώνευση με απορρόφηση από τη Ρεμέκ των Χ.Α. Παπαέλληνας ΑΒΕΕ και Παπαέλληνας Επενδύσεων ΑΕ και είναι θυγατρική εταιρεία του Ομίλου της Notos Com Holdings.›

ΕΝΔΥΣΗ Α.Ε.

Η εταιρία ΕΝΔΥΣΗ Α.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «O κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 705,483,656 δρχ. έναντι 600,841,576 δρχ. το 2000, παρουσιάζοντας αύξηση 17,4%. Το μικτό κέρδος ανήλθε σε ποσοστό 43,5% επί των πωλήσεων, έναντι 46,3% το 2000. Το ΕΒΙTDA διαμορφώθηκε σε 22 εκ. ή 2% επί των πωλήσεων παρουσιάζοντας κάμψη 31% ενώ το λειτουργικό κέρδος μειώθηκε σε 7 εκ. έναντι 29 εκ το 2000 (μείωση 37%). Τα προ φόρων κέρδη έφθασαν τα 7 εκ. δρχ. έναντι 26 εκ. το 2000 (μείωση 73,3%). O ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανέρχεται στο ποσό των 1,367,633,262 δρχ. έναντι 1,121,215,083 δρχ το 2000 (αύξηση 95,6%), με το μικτό κέρδος να διαμορφώνεται στο 41,7% επί των πωλήσεων, από 48,3% το 1999. Το ενοποιημένο ΕΒΙΤDA (κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) έφθασε τα 49,5 εκ. δρχ. ή στο 3,6% επί των πωλήσεων, έναντι 44 εκ. το 2000, παρουσιάζοντας αύξηση 12%. Το λειτουργικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε -7 εκ. δρχ. έναντι 45 εκ. δρχ το 2000. Αντίστοιχα, η εταιρεία παρουσίασε προ φόρων ζημίες –33 εκ. δρχ. έναντι κερδών 41 εκ το 2000, ενώ τα αποτελέσματα μετά από δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε –21 εκ. δρχ. από 32 εκ. κέρδη το 2000. Τα παραπάνω αποτελέσματα οφείλονται στα αυξημένα έξοδα διάθεσης ειδικά των 4 νέων καταστημάτων ΚΟΟΚΑΙ, τα οποία δεν έχουν ακόμη επιδείξει τα αναμενόμενα από τη Διοίκηση αποτελέσματα. Υπενθυμίζεται ότι η Ενδυση είναι θυγατρική εταιρεία της Σπόρτσμαν Α.Ε. και μέλος του Ομίλου της Notos Com Holdings.›

ΑΦΟΙ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΙ Α.Β.Ε.Ε.

Η εταιρία ΑΦΟΙ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΙ Α.Β.Ε.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 6,12 δις έναντι 5,27 δις το 2000, είναι δηλαδή αυξημένος κατά 16%. Οι πωλήσεις της εταιρείας προέρχονται κατά 91,6% από πωλήσεις λιανικής, κατά 7,3% από πωλήσεις χονδρικής και κατά 1,1% από παραγωγική δραστηριότητα. Το μικτό περιθώριο κέρδους της εταιρείας βελτιώθηκε κατά 1 μονάδα και διαμορφώθηκε σε 26,8% έναντι 25,7 την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Το EBITDA (κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) διαμορφώθηκε σε 525 εκ έναντι 281 εκ το 2000 (αύξηση 86,8%) ή 8,5% επί των πωλήσεων έναντι 5,3% το 2000. Το λειτουργικό κέρδος έφθασε τα 325 εκ έναντι 195 εκ το 2000 (αύξηση 66,6%), με αποτέλεσμα το περιθώριο λειτουργικού κέρδους να διαμορφωθεί στο 5,3% επί των πωλήσεων, έναντι 3,6% το 2000. Η βελτίωση αυτή προέρχεται κυρίως από τη βελτίωση του μικτού περιθωρίου κέρδους και στη μείωση των εξόδων Διοίκησης σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Αντίστοιχα, και παρά τη διενέργεια αυξημένων κατά 28,5% αποσβέσεων, τα καθαρά προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε 339 εκ έναντι 321 εκ το 2000, παρουσιάζοντας αύξηση 6%. Υπενθυμίζεται ότι η Αφοι Λαμπρόπουλοι είναι θυγατρική εταιρεία του Ομίλου της Notos Com Holdings.›

NOTOS COM HOLDINGS Α.Ε.

Η εταιρία NOTOS COM HOLDINGS S.A. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανέρχεται στο ποσό των 16,2 δις έναντι 16,1 δις, ενώ το μικτό κέρδος σε ενοποιημένη βάση διαμορφώθηκε σε 41,2% επί των πωλήσεων έναντι 40,3% το α’ τρίμηνο του 2000. Η σταθερότητα των πωλήσεων οφείλεται στην πλήρη απεμπλοκή στο 2001 από τα φάρμακα και τα παραφαρμακευτικά προιόντα, καθώς και στη διακοπή των πωλήσεων καλλυντικών προς τα Κ.Α.Ε., με παράλληλη άνοδο των πωλήσεων στη τοπική αγορά, με αποτέλεσμα την άνοδο του μικτού κέρδους. Το ΕΒΙΤDΑ παρέμεινε σταθερό στα 2,7 δις. ή στο 16,7% επί των πωλήσεων, ενώ το λειτουργικό αποτέλεσμα του Ομίλου διαμορφώθηκε σε 2,03 δις έναντι 2,59 δις το α’ τρίμηνο του 2000 (μείωση 21,4%) λόγω της έλλειψης χρηματο-οικονομικών εσόδων. Αντίστοιχα, τα καθαρά κέρδη προ φόρων του Ομίλου ανήλθαν από 2,57 δις το πρώτο τρίμηνο του 2000, σε 1,92 δις το α΄ τρίμηνο του 2001, ενώ μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας τα καθαρά προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε 1 δις έναντι 1,1 δις παρουσιάζοντας μείωση κατά 9%. Στρατηγικά ο Όμιλος στο σύνολό του στοχεύει στην ανάπτυξή του ως η μεγαλύτερη ελληνική εμπορική εταιρεία ελέγχοντας ταυτόχρονα στους κλάδους που δραστηριοποιείται: Αντιπροσώπευση - Διανομή – Λιανική.›

ΣΠΟΡΤΣΜΑΝ Α.Ε.

Η εταιρία ΣΠΟΡΤΣΜΑΝ Α.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «O κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 3,044,303,408 δρχ. έναντι 2,232,244,813 δρχ. το 2000, παρουσιάζοντας αύξηση 36,4%. Η αύξηση αυτή οφείλεται στην ταχύτερη παράδοση εμπορευμάτων στους πελάτες της εταιρείας, μεγάλο μέρος της οποίας ήταν προϋπολογισμένο στο 2ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Το ΕΒΙTDA αυξήθηκε 35,6% (863 εκ έναντι 636 εκ) παραμένοντας στο 28,4% επί των πωλήσεων, όπως και το 2000. Το λειτουργικό κέρδος διαμορφώθηκε σε 914 εκ. έναντι 632 εκ το 2000 (αύξηση 44,6%), ενώ σαν ποσοστό επί των πωλήσεων βελτιώθηκε αισθητά φθάνοντας το 30% έναντι 28,3% την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τα προ φόρων κέρδη έφθασαν τα 911 εκ. έναντι 649 εκ το 2000, παρουσιάζοντας αύξηση 40,4%. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε στο ποσό των 5,650,376,607 δρχ. έναντι 4,432,396,803 δρχ. το 2000, είναι δηλαδή αυξημένος κατά 27,4%. Το ΕΒΙTDA σε ενοποιημένη βάση ανήλθε σε 1,45 δις έναντι 1,2 δις το 2000, σημειώνοντας αύξηση 7,7%. Το ενοποιημένο λειτουργικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε 1,33 δις έναντι 1,86 δις το 2000 (μείωση 28,4%)λόγω έλλειψης χρηματο-οικονομικών εσόδων. Αντίστοιχα, τα καθαρά προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν σε 1,3 δις έναντι 1,8 δις το 1999 (-27,4%), ενώ τα μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας κέρδη διαμορφώθηκαν σε 1,16 δις από 1,08 δις. παρουσιάζοντας αύξηση 8%. Υπενθυμίζεται ότι η Σπόρτσμαν είναι θυγατρική εταιρεία του Ομίλου της Notos Com Holdings.›

ΣΑΤΟ Α.Ε.

Η εταιρία ΣΑΤΟ Α.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Αύξηση, που ξεπερνά το 90%, του κύκλου εργασιών σε ενοποιημένη βάση παρουσιάζει η SATO AE σύμφωνα με τα στοιχεία του α’ τριμήνου 2001. Πιο συγκεκριμένα οι πωλήσεις στο διάστημα αυτό σε ενοποιημένη βάση ανήλθαν σε 6.425 εκ. δρχ. έναντι 3.371 εκ. δρχ. του τριμήνου 2000. Η θεαματική αύξηση αυτή των μεγεθών επιβεβαιώνει την στρατηγική ανάπτυξη που ακολουθεί η διοίκηση της εταιρείας με επέκταση στις ευρωπαϊκές αγορές είτε μέσω εξαγορών – Grammer – είτε μέσω επέκτασης υπαρχόντων δραστηριοτήτων – ανάπτυξη BO CONCEPT Πολωνίας κ.α. Κάμψη παρουσιάζει η κερδοφορία στα α’ τρίμηνο 2000 σε ενοποιημένη βάση. Τα κέρδη ανήλθαν στα 147,4 εκ. δρχ. έναντι 289,6 εκ. δρχ. του τριμήνου 2000. Τα αποτελέσματα των κερδών επηρεάσθηκαν κατά κύριο λόγο από την GRAMMER της οποίας παραδοσιακά το πρώτο τρίμηνο είναι το ασθενέστερο αλλά και στην επίδραση των αποτελεσμάτων της θυγατρικής της στην Τουρκία με την πρόσφατη οικονομική αστάθεια της χώρας. Όσον αφορά τις υπόλοιπες εταιρείες του Ομίλου το BO CONCEPT βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης του δικτύου του και απαιτεί συνεχείς επενδύσεις, η ΒΕΡΣΑ ΑΕ (DIVANI & DIVANI) είχε ένα αρκετά θετικό τρίμηνο ενώ η BO CONCEPT Πολωνίας παρόλο που διανύει την πρώτη της χρήση καταφέρνει να έχει σημαντικές πωλήσεις με οριακό κέρδος. Η προοπτικές της συγκεκριμένης εταιρείας στην Πολωνία φαίνονται εξαιρετικές. Όσον αφορά την μητρική SATO, αυτή συνεχίζει να αναπτύσσει θετικά τον κύκλο εργασιών της. Οι πωλήσεις στο α’ τρίμηνο ανήλθαν στα 3.557 εκ. δρχ. έναντι 3.298 εκ. δρχ. παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 7,9%. Στο ίδιο διάστημα τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 156,7 εκ. δρχ. έναντι 305 εκ. δρχ. του τριμήνου 2000. Η μείωση αυτή των κερδών οφείλεται κατά κύριο λόγο στην μείωση αφ’ ενός του μεικτού περιθωρίου κέρδους λόγω πωλήσεων που πραγματοποιήθηκαν σε μεγάλα projects αλλά και αφετέρου στην γενικότερη αύξηση των δαπανών κατά 12%.›

ΑΕΕ ΑΡΓΥΡΟΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΩΝ & ΒΑΡΥΤΙΝΗΣ

Η εταιρία Α.Ε.Ε. Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Η Α.Ε.Ε Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης είχε ενοποιημένες πωλήσεις 23,7 δις δρχ. και κέρδη προ φόρων 1,4 δις δρχ. για το πρώτο τρίμηνο του 2001. Τα κέρδη προ φόρων της εταιρείας ανέρχονται σε 1,4 δις δρχ. σε σχέση με 2,1 δις δρχ. το α’ τρίμηνο του 2000, χρονιά που σημαδεύτηκε από αύξηση κερδοφορίας κατά 4 δις δρχ. από δύο εξαιρετικά γεγονότα: την αλλαγή αποτίμησης αποθεμάτων από LIFO σε μέσο κόστος και την πώληση μεριδίου 13% σε εταιρεία χρυσού. Σε μπετονίτη, που περιέχει πλέον σε ενοποιημένη βάση και τις λειτουργίες της ΙΚΟ στη Γερμανία και Γαλλία, οι πωλήσεις έμειναν στα επίπεδα του α’ τριμήνου του 2000. Έντονη όμως ήταν η επίδραση στην ΙΚΟ του αυξημένου κόστους για πρώτες ύλες (ιδίως κάρβουνου και ρυτίνης) η οποία αναμένεται να μετριασθεί το δεύτερο τρίμηνο. Στον περλίτη οι πωλήσεις σε όγκο αυξήθηκαν 9,3% σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2000, και 22,3% σε αξία. Στη Μοτοδυναμική (πρώην YAMAHA) τη ραγδαία επέκταση της αγοράς την τελευταία τριετία διαδέχθηκε η σταθεροποίηση το 2001, με πωλήσεις στα ίδια επίπεδα και κέρδη προ φόρων σταθερά στα 196 εκατ. Δρχ.›

ΣΑΝΥΟ ΕΛΛΑΣ ΣΥΜ/ΚΗ ΑΕΒΕ

Η εταιρία ΣΑΝΥΟ ΕΛΛΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ Α.Ε.Β.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Aύξηση 96% παρουσίασε ο Ενοποιημένος Κύκλος Εργασιών της SANYO HELLAS HOLDING S.A. στο 1ο τρίμηνο του 2001, (19 δις δρχ., έναντι 9,7 δις δρχ. του 1ου τριμήνου του 2000) και τα μικτά Ενοποιημένα Αποτελέσματα της εκμεταλλεύσεως ανήλθαν το 1ο τρίμηνο του 2001 σε 4,4 δις δρχ., έναντι 2,15 δις δρχ. το 1ο τρίμηνο του 2000 (αύξηση 105%). Τα Καθαρά Ενοποιημένα Κέρδη του Ομίλου μετά την αφαίρεση της αναλογίας των μετοχών μειοψηφίας διαμορφώθηκαν στα 607 εκ. δρχ. το 1ο τρίμηνο του 2001, έναντι 589 εκ.δρχ. το 1ο τρίμηνο του 2000, παρά την απουσία εκτάκτων και χρηματοοικονομικών κερδών, που υπήρχαν το πρώτο τρίμηνο του 2000. Οι εταιρίες οι οποίες ενοποιούνται στα αποτελέσματα του 1ου τριμήνου 2001 είναι οι: SANYO ΕΛΛΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΕΒΕ, (όπου ενοποιείται η CLUB ELECTRIC A.E.), SANYOCOM A.E., EXPLOINVEST LTD, PMS ΠΙΣΙΜΙΣΗΣ ΑΕΒΕ, ΑΛΜΑΚΟ Α.Ε., ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ Α.Ε., ΠΡΑΞΙΣ Α.Ε., NORTEC MULTIMEDIA A.E., MARFIN COMM. A.E., FEELING JEWELS AEBE, SILICON TECHNOLOGIES A.E., COURVA ABEE, και AGELCO A.E. Σημειώνεται ότι όπως έχει ανακοινώσει η Διοίκηση της εταιρίας από το Δεκέμβριο του 2000, το 2001 θα είναι χρονιά κατά την οποία ο επιχειρηματικός σχεδιασμός του Ομίλου περιλαμβάνει επιχειρηματικές κινήσεις συγχωνεύσεων και συμπληρωματικών εξαγορών, και υλοποίησης επενδυτικών προγραμμάτων των θυγατρικών εταιριών, (ήδη έχουν ανακοινωθεί η μετατροπή της ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ Α.Ε. σε MARFIN COMM. και η απορρόφηση της ΚΑΦΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΝΕΟΝ ΑΒΕΕ από την ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΚΡΟΓΕΥΜΑΤΑ), καθώς και η πραγματοποίηση νέων επενδύσεων στο τομέα του Real Estate. Σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της εταιρίας που θα πραγματοποιηθεί την 29η Ιουνίου 2001.›

ΚΛΩΝΑΤΕΞ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Α.Ε.

Η εταιρία ΚΛΩΝΑΤΕΞ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Α.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Ο ‘Ομιλος Εταιρειών ΚΛΩΝΑΤΕΞ ανακοινώνει τις Λογιστικές Καταστάσεις του πρώτου τριμήνου 2001 των Εταιριών: ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΗΡΙΑ Κ.ΔΟΥΔΟΣ Α.Ε., ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΗΣ Α.Ε. και ΚΛΩΝΑΤΕΞ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Α.Ε. Τα βασικά οικονομικά μεγέθη της Κ. ΔΟΥΔΟΣ Α.Ε. για το πρώτο τρίμηνο του 2001 σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2000 διαμορφώνονται ως εξής (ποσά σε εκατομ. δρχ.): Κύκλος εργασιών 1.461 έναντι 1.365 Διαφορά 7%, Μικτά κέρδη 165 έναντι 278 Διαφορά –41%, Αποσβέσεις 198 έναντι 187 Διαφορά 6%, Καθαρά κέρδη προ φόρων 1.913 έναντι 1.282 Διαφορά 49%.

Τα αντίστοιχα ενοποιημένα στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του 2001 διαμορφώνονται ως εξής (ποσά σε εκατομ. δρχ.): Κύκλος εργασιών 8.901, Μικτά κέρδη 1.775, Αποσβέσεις 1.124, Καθαρά κέρδη προ φόρων 1.546.

Τα βασικά οικονομικά μεγέθη της ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΗΣ Α.Ε. για το πρώτο τρίμηνο του 2001 σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2000 διαμορφώνονται ως εξής (ποσά σε εκατομ. δρχ.): Κύκλος εργασιών 7.069 έναντι 6.125 Διαφορά 15%, Μικτά κέρδη 662 έναντι 992 Διαφορά –33%, Αποσβέσεις 590 έναντι 520 Διαφορά 14%, Καθαρά κέρδη προ φόρων 1.892 έναντι 800 Διαφορά 137%.

Τα αντίστοιχα ενοποιημένα στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του 2001 σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2000 διαμορφώνονται ως εξής (ποσά σε εκατομ. δρχ.): Κύκλος εργασιών 17.603 έναντι 13.101 Διαφορά 34%, Μικτά κέρδη 2.768 έναντι 2.470 Διαφορά 12%, Αποσβέσεις 1.921 έναντι 1.247 Διαφορά 54%, Καθαρά κέρδη προ φόρων 1.904 έναντι 771 Διαφορά 147%. Ειδικότερα τα βασικά ενοποιημένα οικονομικά στοιχεία της ΚΛΩΝΑΤΕΞ Α.Ε. για το πρώτο τρίμηνο του 2001 σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2000 διαμορφώνονται ως εξής (ποσά σε εκατομ. δρχ.): Κύκλος εργασιών 19.618 έναντι 14.874 Διαφορά 32%, Μικτά κέρδη 3.286 έναντι 2.769 Διαφορά 19%, Ολικά Αποτελέσματα 3.302 έναντι –483, Αποσβέσεις 2.400 έναντι 1.379 Διαφορά 74%, Καθαρά κέρδη προ φόρων 544 έναντι –483. Εντυπωσιακή αύξηση κατά 32% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2000 παρουσίασε ο κύκλος εργασιών της εταιρίας, αποτυπώνοντας τη διεύρυνση της εμπορικής του δραστηριότητας μέσω των συνεργιών μεταξύ των εταιριών που τον απαρτίζουν. Λόγω της μεθόδου αποτίμησης των αποθεμάτων, τα αποτελέσματα του 1ου τριμήνου επηρεάστηκαν άμεσα, γεγονός που αναμένεται να αμβλυθεί κατά τη διάρκεια της χρήσης λόγω της μετέπειτα μείωσης των τιμών βάμβακος. Τα καθαρά κέρδη έχουν επίσης βελτιωθεί σε σύγκριση με το 1ο τρίμηνο του 2000 χωρίς όμως ακόμη να βρίσκονται στα επιθυμητά επίπεδα, εξακολουθώντας ουσιαστικά να αποτυπώνουν την αρνητική χρηματηστηριακή συγκυρία του 2000. Ο Ομιλος Κλωνατέξ υλοποιεί σύμφωνα με το εξαγγελθέν χρονοδιάγραμμα την συγχώνευση της Κλωστήρια Ναούσσης ΑΕ με τις Κ.Δούδος ΑΕ, Οττο Εβρος ΑΕ και Προφίν ΑΕ η οποία θα ολοκληρωθεί στις αρχές του φθινοπώρου. Ταυτόχρονα προχωρά στην συγχώνευση της Τρικολάν ΑΕ, Βερλάν ΑΕ, Knitmaster ΑΕ και Flamma ΑΕ. δημιουργώντας ουσιαστικά τον δεύτερο μετά την Fanco καθετοποιημένο οργανισμό του τομέα υφάσματος/έτοιμου ενδύματος. Με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης αυτής στο τέλος της τρέχουσας χρήσης θα προκύψει μια εταιρία με 5 παραγωγικές μονάδες και κύκλο εργασιών περί τα 12 δισ. το σύνολο σχεδόν των οποίων θα εξάγεται. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, προσβλέπει στην περαιτέρω βελτίωση της κερδοφορίας του και στην ισχυροποίηση του σε διεθνές επίπεδο.›

ΜΠΗΤΡΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ Α.Ε.

Η εταιρία ΜΠΗΤΡΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ Α.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Αύξηση 25,3% παρουσιάζει ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της ΜΠΗΤΡΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ το πρώτο 3μηνο του 2001 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2000. Συγκεκριμένα διαμορφώθηκε σε 7,42 δις έναντι 5,92 δις. Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα του ομίλου, αυτά παρουσιάζονται μειωμένα όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και διαμορφώνονται, προ φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας σε 82 εκατ δρχ έναντι 410 εκατ δρχ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2000. Η υστέρηση της κερδοφορίας οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στη συγκυρία αρνητικών παραγόντων, που πλήττει τη διεθνή αγορά χαλυβουργικών, καθώς και στην υψηλή ισοτιμία δολαρίου – ευρώ/δραχμής, παράγοντες, οι οποίοι επηρεάζουν δυσμενώς τη διαμόρφωση των περιθωρίων κέρδους των ελληνικών σιδηρεμπορικών επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα, οι εκτός μεταλλουργικού κλάδου δραστηριότητες του Ομίλου (π.χ. ανάπτυξη ακινήτων) βρίσκονται, προς το παρόν, σε φάση επενδύσεων και, συνεπώς, δεν μπορούν ακόμα να συνεισφέρουν στα ενοποιημένα αποτελέσματα. Όσον δε αφορά στα μη ενοποιημένα αποτελέσματα της ΜΠΗΤΡΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ Α.Ε., αυτά οφείλονται καθαρά και μόνον στο γεγονός ότι τα βασικά έσοδα της εταιρείας, ως εταιρείας συμμετοχών, δηλαδή τα μερίσματα, θα καταβληθούν , ως συνήθως , κατά το β’ τρίμηνο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της διοίκησης του ομίλου οι προοπτικές παραμένουν ευοίωνες. Τα πρώτα σημάδια σταθεροποίησης και δειλής ανάκαμψης των τιμών έχουν κάνει την εμφάνισή τους στον ορίζοντα της διεθνούς αγοράς χαλυβουργικών, ενώ, κατά το δεύτερο εξάμηνο, αναμένεται να ξεκινήσουν οι πωλήσεις της ΜΠΗΤΡΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΉ. Τα στοιχεία αυτά δημιουργούν βάσιμες προσδοκίες για σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας του Ομίλου έως το τέλος του έτους.›

LAMDA DEVELOPMENT Α.Ε.

Η εταιρία LAMDA DEVELOPMENT Α.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της LAMDA Development για τo Α’ τρίμηνο του 2001 διαμορφώθηκε στα 1,945 εκατ. δραχμές παρουσιάζοντας αύξηση 697% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2000. Την ίδια περίοδο, τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων του Ομίλου LAMDA Development, διαμορφώθηκαν στα 301 εκατ. δραχμές, σημειώνοντας αύξηση 45% σε σχέση με το Α’ τρίμηνο του 2000. Όπως ήταν αναμενόμενο, τα αποτελέσματα του Α’ τριμήνου του 2001 επηρεάστηκαν αρνητικά από τις δραστηριότητες της θυγατρικής Swissport Lamda Hellas. Κατά την περίοδο αυτή, η Swissport Lamda Hellas δημιουργούσε την υποδομή για άριστη εξυπηρέτηση του συνεχώς αυξανόμενου πελατολογίου της στα αεροδρόμια των Σπάτων και του Ηρακλείου, στα οποία δραστηριοποιήθηκε με την έναρξη του δεύτερου τριμήνου. Έως το τέλος της χρήσης, εκτιμάται ότι τα αποτελέσματα θα βελτιωθούν σημαντικά, δεδομένου ότι το πελατολόγιο της, έχοντας ξεκινήσει από 4 αεροπορικές εταιρείες στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, έχει ήδη διευρυνθεί στις 16 εταιρείες στο αεροδρόμιο των Σπάτων. Ο κύκλος εργασιών και τα αποτελέσματα της εταιρείας, αλλά και των υπόλοιπων θυγατρικών της, εξελίσσονται ικανοποιητικά και η διοίκηση πιστεύει ότι οι στόχοι που έχουν τεθεί για το τρέχον έτος είναι απολύτως εφικτοί. Στον τομέα των ακινήτων, η πορεία των θυγατρικών μας μέχρι σήμερα είναι εντυπωσιακή: H Δημιουργία A.E. (100% συμμετοχή της LAMDA Development) ολοκλήρωσε τις εργασίες ανακατασκευής του πρώην ξενοδοχείου CECIL στο Kεφαλάρι, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει τις εργασίες για την ανέγερση κτιρίου γραφείων στο κέντρο της Αθήνας (περιοχή Hilton, συνολική επιφάνεια 6.000 τ.μ., ολοκλήρωση έργου το 2002) αλλά και σε άλλα νευραλγικά σημεία της Aττικής (σε κεντρικό σημείο του Aμαρουσίου, κτιρίο γραφείων συνολικής επιφάνειας 14.000 τ.μ.). Ταυτόχρονα προχωρά και με την διαχείρηση κατασκευής νέας νοσοκομειακής μονάδας εγκαυμάτων στην Eλευσίνα, ενώ έχει προχωρήσει και στις εργασίες για την ανέγερση τουριστικού συγκροτήματος 200 διαμερισμάτων στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, προϋπολογισμού 4 δισ. δρχ. Παράλληλα ανέλαβε, σε συνεργασία με άλλες εταιρείες μετά από διαγωνισμό, την ανακατασκευή διατηρητέου κτιρίου, στο κέντρο της Aθήνας και τη διαχείρισή του για 25 χρόνια. H Oλυμπία A.E. (100% συμμετοχή της LAMDA Development), ιδιοκτήτρια κτιρίου γραφείων 6.000 τ.μ. στην Kηφισιά (πρώην ξενοδοχείο CECIL). H εταιρεία από τη μίσθωση του κτιρίου αυτού αναμένει έσοδα άνω των 700 εκ. δρχ. ετησίως. H EFG Eurobank Properties (29,9% συμμετοχή της LAMDA Development) απέκτησε έναν αριθμό κτιρίων γραφείων που βρίσκονται τόσο στα Bόρεια Προάστια των Aθηνών όσο και σε κεντρικά σημεία της πόλης με σκοπό την εκμετάλλευσή τους, ενώ η διεύθυνση παροχής υπηρεσιών της εταιρείας αναπτύσσεται ραγδαία και είχε έσοδα άνω των 670 εκατ. δραχμών για τη χρήση του 2000. Στον τομέα των υπηρεσιών έχουν τεθεί οι βάσεις για εξίσου ραγδαία ανάπτυξη: H Ήφαιστος Eλλάς (75% συμμετοχή της LAMDA Development), η ναυπηγοεπισκευαστική μονάδα, στοχεύει στην αύξηση του μεριδίου αγοράς εξυπηρέτησης σκαφών αναψυχής καθώς και στην είσοδό της στην αγορά των ταχύπλοων σκαφών του δημοσίου. H Swissport Lamda Hellas A.E. (50% συμμετοχή της LAMDA Development), στην οποία συμμετέχει επίσης η Swissport International, η μεγαλύτερη εταιρεία εξυπηρέτησης αεροδρομίων στον κόσμο, έχει ήδη δραστηριοποιηθεί στο νέο αερολιμένα Eλευθέριος Bενιζέλος, στον οποίο έχει μία από τις 3 άδειες εξυπηρέτησης επιβατών και αποσκευών. H Swissport Lamda Hellas A.E. ίδρυσε τη Swissport Hellas Cargo A.E. (θυγατρική κατά 80%), με σκοπό να δραστηριοποιηθεί και στην εξυπηρέτηση εμπορευμάτων στο νέο αερολιμένα, αφού κατέχει μία από τις 3 άδειες και γι’ αυτόν τον τομέα. Παράλληλα, ίδρυσε και τη Swissport Hellas Sud με στόχο την παροχή επίγειας εξυπηρέτησης στο αεροδρόμιο Nίκος Kαζαντζάκης του Hρακλείου, και κατέχει σχετική άδεια από τον Δεκέμβριο του 2000. Η Swissport International θεωρεί τη Swissport Lamda Hellas ως μια από τις πιο σημαντικές και πολλά υποσχόμενες μονάδες του διεθνούς ομίλου.›

ΑΛΤΕ Α.Τ.Ε.

Η εταιρία ΑΛΤΕ ΑΤΕ με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Με σημαντική αύξηση μεγεθών ολοκλήρωσε το πρώτο τρίμηνο του 2001 ο κατασκευαστικός κλάδος του Ομίλου ALFA ALFA HOLDINGS, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία αναδιοργάνωση των δραστηριοτήτων του, με στόχο τη δημιουργία ενός ενιαίου κατασκευαστικού ομίλου, με πυρήνα την ΑΛΤΕ και ισχυρή παρουσία στη νέα ανώτατη τάξη των εργοληπτικών επιχειρήσεων της χώρας, σύμφωνα με τα νέα κριτήρια αξιολόγησης που θέτει η Πολιτεία. Σε ενοποιημένη βάση, η επικεφαλής του κλαδου ΑΛΤΕ διπλασίασε τα έσοδά της κατά το πρώτο τρίμηνο του 2001, τα οποία, αυξημένα κατά 115%, έφθασαν τα 12 δισ. δρχ., έναντι 5,6 δισ. δρχ. το 2000. Αξιοσημείωτη πρόοδο εμφανίζουν και τα κέρδη της εταιρία, τα οποία, αυξημένα κατά 66%, διαμορφώθηκαν στο 1,6 δισ. δρχ., έναντι 960 εκατ. δρχ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Η ΑΛΤΕ και οι θυγατρικές της ΙΡΙΣ και ΚΟΡΟΝΤΖΗΣ, με πτυχίο Η΄ Τάξης και οι τρεις, βελτίωσαν τα αποτελέσματά τους χάρη στην αξιοσημείωτη πρόοδο των εν εξελίξει έργων (Αττική Οδός, Σταθμοί ΟΣΕ Θριάσιου Πεδίου, Σήραγγα Καλλιδρόμου, Ξενοδοχείο νέου Αεροδρομίου Σπάτων, έργα στην Κακιά Σκάλα κλπ.). Επίσης στα υπό εκτέλεση έργα της εταιρίας έρχεται να προστεθεί η ανάληψη, σε κοινοπραξία, της κατασκευής του Α’ τμήματος του Ολυμπιακού Χωριού. Η σύμβαση υπεγράφη στις 28 Μαΐου 2001 και το έργο, προϋπολογισμού 24,1 δισ. δρχ., προβλέπει την κατασκευή 555 κατοικιών και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Ολυμπιακού Χωριού. Παράλληλα η ΑΛΤΕ συμμετέχει με κορυφαίες ελληνικές και διεθνείς επιχειρήσεις στη διεκδίκηση πολλών και σύνθετων έργων, όπως η επέκταση της γραμμής 3 του Αθηναϊκού Μετρό και η κατασκευή του νέου στρατιωτικού νοσοκομείου «424› της Θεσσαλονίκης, ενώ σε συνεργασία με τη γαλλική Bouygues η ΑΛΤΕ διεκδικεί την κατασκευή του προαστιακού σιδηροδρόμου καθώς και του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ (Τμήμα Μαλιακός – Κλειδί) και του αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας από Σκάρφεια έως Α/Κ Παναγιάς της Εγνατίας Οδού. Παράλληλα η εταιρία δρομολόγησε την είσοδό της στην κατασκευή και ανάπτυξη ενεργειακών έργων σε συνεργασία με τη ρωσική JSC ZANGAS. Στις οικονομικές και επιχειρηματικές επιδόσεις της ΑΛΤΕ αποτυπώνονται πλέον και τα οφέλη από την απόκτηση του 21% της JSC ZANGAS, σε συνεργασία με την ΑΤΕ Συμμετοχών Α.Ε. Εξαιρετικά θετικές είναι και οι προβλέψεις της διοίκησης για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης, αφού εκτός από την αύξηση των εργασιών, σημαντική συνεισφορά στα οικονομικά μεγέθη του κλάδου θα έχει και η πλήρης ένταξη των θυγατρικών και η ολοκλήρωση του κατασκευαστικού ομίλου. Για το 2001 ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της ΑΛΤΕ προβλέπεται να παρουσιάσει εντυπωσιακή αύξηση, φτάνοντας τα 50 δισ. δρχ., ενώ τα προ φόρων κέρδη της εταιρίας αναμένεται να αγγίξουν τα 7,5 δισ. δρχ. Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων του Ομίλου ξεπερνά σήμερα τα 170 δισ. δρχ.›

ΒΑΡΑΓΚΗΣ ΑΒΕΠΕ Α.Ε.

Η εταιρία ΒΑΡΑΓΚΗΣ ΑΒΕΠΕ Α.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Σας ενημερώνουμε ότι για την καλύτερη προώθηση των προϊόντων επαγγελματικού εξοπλισμού γραφείου στην Κύπρο, η Εταιρία μας προέβη στην ίδρυση κυπριακής θυγατρικής κατά 100% εταιρίας με την επωνυμία ΑΒΕΠΕ (ΚΥΠΡΟΣ) ΛΙΜΙΤΕΔ με μετοχικό κεφάλαιο Κ£ 1.000 διηρημένο σε 1.000 μετοχές αξίας Κ£ 1 εκάστη. Ο σκοπός της ανωτέρω εταιρίας είναι ταυτόσημος με αυτόν της μητρικής ενώ η εταιρία πρόκειται ξεκινήσει άμεσα την λειτουργία της.›

ΙΝΤΡΑΛΟΤ Α.Ε.

Η εταιρία ΙΝΤΡΑΛΟΤ Α.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Σημαντική αύξηση παρουσιάζουν τα οικονομικά μεγέθη της ΙΝΤΡΑΛΟΤ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2001 όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις της 31/3/2001. Συγκεκριμένα ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 21,5 δις έναντι 16,3 δις του 1999 σημειώνοντας αύξηση κατά 32% ενώ τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 5,1 δις έναντι 3,5 δις το 1999. σημειώνοντας αύξηση 48%. Όσον αφορά τη μητρική εταιρία, ο κύκλος εργασιών της ανήλθε στα 2,5 δισ. δρχ. έναντι 1,5 δισ. δρχ. το πρώτο τρίμηνο του 2001, σημειώνοντας αύξηση 67%. Τα κέρδη προ φόρων σημείωσαν αύξηση 23% και ανήλθαν σε 1,7 δισ. δρχ. έναντι 1,4 δισ. δρχ. το αντίστοιχο διάστημα του 1999. Η επέκταση των δραστηριοτήτων της ΙΝΤΡΑΛΟΤ αλλά και των θυγατρικών της τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό αναμένεται να συμβάλλει στην αύξηση των οικονομικών μεγεθών της εταιρίας και του Ομίλου για το σύνολο του έτους 2001.›

ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε.

Η εταιρία ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Ανοδικά κινήθηκαν το πρώτο τρίμηνο τα οικονομικά αποτελέσματα της εισηγμένης εταιρίας ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε. τα οποία δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα. Πιο συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 10,4 δις Δρχ. (ή 30.438.706 Euro) έναντι 8,9 δις Δρχ (ή 26.246.925 Euro) το ίδιο διάστημα του 2000, σημειώνοντας άνοδο κατά 16%. Τα κέρδη προ φόρων έφθασαν τα 692 εκ. Δρχ. (ή 2.031.858 Euro) έναντι 611 εκ. Δρχ. (ή 1.793.216 Euro) το 2000, σημειώνοντας άνοδο κατά 13,3%. Σε ενοποιημένη βάση για το πρώτο τρίμηνο του 2001, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 12,3 δις Δρχ. ( ή 36.062.374 Euro) έναντι 8,9 δις Δρχ ( ή 26.246.925 Euro) το 2000, σημειώνοντας άνοδο 37,4%, και τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 644 εκ. Δρχ. ( ή 1.892.771 Euro) έναντι 611 εκ. Δρχ ( ή 1.793.216 Euro) το 2000, σημειώνοντας άνοδο 5,6%. Στα πλαίσια της επενδυτικής της πολιτικής, τον Φεβρουάριο του 2001 η ΕΛΓΕΚΑ μέσω της θυγατρικής της εταιρίας ΒΙΟΤΡΟΣ ΑΒΕΕ της οποίας κατέχει το 80%, προχώρησε στην εξαγορά του 100% της εταιρίας ΠΑΠΑΜΑΡΙΝΟΣ Α.Ε.-PROMILCO η οποία εδρεύει στην Δράμα, και αντικείμενό της είναι η παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων στο νέο εργοστάσιό της στο Βιομηχανικό Πάρκο Προσοτσάνης. Στόχος της εξαγοράς αυτής είναι η ενίσχυση της θυγατρικής της εταιρίας στον κλάδο παραγωγής τυροκομικών προϊόντων και κατ’ επέκταση στην μεγαλύτερη συμμετοχή του Ομίλου σε ελληνικές παραγωγικές εταιρίες.›

ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.

Η εταιρία ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Σημαντική βελτίωση των κερδών για το α’ τρίμηνο του 2001 πραγματοποίησε η ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. Συγκεκριμένα, τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν σε 822,7 εκ. δρχ. από 422,9 εκ. δρχ. κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 94,5%, ενώ ο κύκλος εργασιών της εταιρίας αυξήθηκε κατά 45,3%, φθάνοντας τα 6.066 εκ. δρχ. έναντι 4.172 εκ. δρχ. το 2000. Πιο συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών για το α΄ τρίμηνο 2001 αναλύεται ως εξής: Ο κύκλος εργασιών της εταιρίας ανήλθε σε 2.916.841.670 δρχ. έναντι 2.628.793.104 δρχ. για το αντίστοιχο διάστημα του 2000, παρουσιάζοντας αύξηση κατά περίπου 10,9%. Ο κύκλος εργασιών των συμμετοχών της εταιρίας ανήλθε σε 3.149.111.447 δρχ. έναντι 1.543.363.978 δρχ. παρουσιάζοντας αύξηση κατά περίπου 104%. Tαυτόχρονα, η ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. δημοσίευσε και την ενοποιημένη λογιστική της κατάσταση, για το α΄ τρίμηνο του 2001, στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι εταιρίες «ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΗ ΑΒΕΝΤΕ› και «ΠΕΛΑΓΗ & ΜΑΡΙΝΕΣ Α.Ε.›. Με βάση τα παραπάνω ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανέρχεται στα 6.434 εκ. δρχ. και τα κέρδη προ φόρων σε 830,9 εκ. δρχ.›



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΣΚΟ
  • ΒΥΤΕ
  • ΕΛΛΑΚΤΩΡ
  • ΕΧΑΕ
  • ΙΝΤΚΑ
  • ΛΑΜΔΑ
  • ΜΠΤΚ
  • ΟΛΥΜΠ
  • ΣΑΡ
  • ΣΑΤΟΚ
  • ΒΟΣΥΣ



Σχολιασμένα