Προς δρομολόγηση τον Ιούνιο το «Νήσος Χίος» της Hellenic Seaways

Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2006 18:31
UPD:18:32

Στα Ναυπηγεία Ελευσίνας καθελκύστηκε σήμερα το επιβατηγό οχηματαγωγό «Νήσος Χίος» της Hellenic Seaways. Ανάδοχος του πλοίου, ήταν η σύζυγος του υπουργού Οικονομίας, Δίκα Αγαπητίδου - Αλογοσκούφη.

Η μεταφορική του ικανότητα είναι 1.800 επιβάτες και 320 αυτοκίνητα ΙΧ ή 45 φορτηγά και 130 ΙΧ. Αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 28,2 κόμβους και υπηρεσιακή 26,2. Το πλοίο αναμένεται να παραδοθεί προς δρομολόγηση τον προσεχή Ιούνιο. Ηδη, από το περασμένο καλοκαίρι, εκτελεί στο Αιγαίο δρομολόγια το «αδελφό» σκάφος «Νήσος Μύκονος», το οποίο επίσης ναυπηγήθηκε στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Hellenic Seaways Κ. Κληρονόμος ανακοίνωσε την αγορά του Ε/Γ-Ο/Γ «Χιμούκα» που ναυπηγήθηκε στην Ιαπωνία πριν από δέκα χρόνια και ίσως ναυλωθεί στο εξωτερικό.

Ο πρόεδρος των Ναυπηγείων Ελευσίνας και Νεωρίου Νίκος Ταβουλάρης στάθηκε στην ανάγκη εφαρμογής και στην Ελλάδα των μηχανισμών και σχημάτων εγγυήσεων που παρέχουν τα άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε. στη χρηματοδότηση ναυπηγήσεων σε εγχώρια ναυπηγεία. Εμείς θέσαμε το θέμα στα αρμόδια υπουργεία, είπε ο κ. Ταβουλάρης, και σύντομα πιστεύουμε ότι θα ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες στις Βρυξέλλες, ώστε το σχήμα να λειτουργήσει και στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος των Ναυπηγείων Ελευσίνας επεσήμανε ότι η επιχείρηση έχει πλέον σαφή προσανατολισμό εξειδίκευσης, που είναι τα πλοία της ακτοπλοΐας, τα κρουαζιερόπλοια, τα Mega Yachts και τα σύγχρονα πολεμικά πλοία επιφανείας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα