Hertz: 1,32 δισ. δολ. από τη δημόσια εγγραφή

Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2006 07:37

ΠΟΣΟΝ 1,32 δισ. δολ., κατά τη δημόσια εγγραφή της, λιγότερα από ότι προγραμματιζόταν, άντλησε η Hertz Global Holdings Inc., η μεγαλύτερη εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων στον κόσμο.

Η Hertz, πούλησε 88,2 εκατ. μετοχές, προς 15 δολ. η κάθε μία κατά τη δημόσια εγγραφή της, στην οποία ανάδοχοι ήταν η Goldman Sachs Group Inc., η Lehman Brothers Holdings Inc. και η Merrill Lynch & Co., σύμφωνα με τραπεζίτες που συμμετείχαν στην πώληση. Τον περασμένο μήνα η Hertz είπε ότι σχεδιάζει να πουλήσει μετοχές από 16 έως 18 δολ. η κάθε μία.

Η χαμηλότερη τιμή μειώνει τα έσοδα των ιδιοκτητών Clayton Dubilier & Rice Inc., Carlyle Group και Merrill, που επεδίωκαν να αντλήσουν τουλάχιστον 1,59 δισ. δολ. από την πώληση, μετά την απόκτηση της Hertz πριν από χρονικό διάστημα λιγότερο του έτους.

Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που αντλήθηκαν θα χρηματοδοτήσουν τα πρώτο μέρισμα. Η τιμή, στα χαμηλότερα επίπεδα της κλίμακας διάθεσης των μετοχών, ενδέχεται να μειώσει το δεύτερο μέρισμα κατά περίπου 420 εκατ. δολ., σύμφωνα με τον σχεδιασμό των ιδιοκτητών.

Ο όμιλος, αγόρασε την Hertz από τη Ford Motor Co., τη δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ, τον Δεκέμβριο, προς 15 δισ. δολάρια. Εξαιρουμένου του χρέους των 9,4 δισ. δολ., η τιμή ήταν 5,6 δισ. δολ. και ο όμιλος έβαλε περίπου τα 2,3 δισ. δολ. αυτού του ποσού.

Η πώληση μετοχών, αποτέλεσε περίπου το 28% της Hertz. Οι μετοχές θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται αύριο στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης, με το σύμβολο ΗΤΖ. Οι ανάδοχοι έχουν το δικαίωμα να πουλήσουν επιπλέον 13,2 εκατ. μετοχές της εταιρείας.

Τα 15 δολ. ανά μετοχή της Hertz, αξιολογούν την εταιρεία στα 4,81 δισ. δολ. Οι εταιρίες επενδύσεων διατηρούν το 72%, αξίας 3,46 δισ. δολ. μαζί με 1,4 δισ. δολ. σε μερίσματα.

Ο εκπρόσωπος της Hertz, Richard Broome, δεν μπόρεσε να σχολιάσει τη δημόσια εγγραφή.

Για το εννεάμηνο έως τις 30 Σεπτεμβρίου, τα καθαρά κέρδη της Hertz, μειώθηκαν 77%, φθάνοντας στα 76,1 εκατ. δολ. ή 33 σεντς ανά μετοχή από 325,3 εκατ. δολ. ή 1,42 δολ. ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 7,8%, φθάνοντας στα 6,07 δισ. δολ., σύμφωνα με την εταιρεία, νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, σε ανακοίνωσή της προς τις αρμόδιες αρχές του Χρηματιστηρίου της Ν. Υόρκης.

Η Hertz, που ενοικιάζει αυτοκίνητα από το 1918, διόρισε τον Ιούλιο στη θέση του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή τον Mark Frissora, 51 ετών. Ο ίδιος ήταν πριν o CEO της Tenneco Inc., κατασκευάστριας συστημάτων ελέγχου καυσαερίων οχημάτων.

Η Hertz ανταγωνίζεται την Avis Budget Group Inc., την πρώην Cendant Corp. και συγγενική της Enterprise Rent a Car, της μεγαλύτερης εταιρείας ενοικιάσεων αυτοκινήτων στη Βόρειο Αμερική.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα