Ιαπωνία: Αμετάβλητα στο 0,25% τα επιτόκια

Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2006 08:42

ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΑ, στα χαμηλότερα επίπεδα μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών στον κόσμο, διατήρησε η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας τα βασικών επιτόκια δανεισμού, καθώς περιμένει περισσότερες αποδείξεις ότι οι δαπάνες των καταναλωτών θα ανακάμψουν, διατηρώντας την οικονομική ανάπτυξη.

Ο διοικητής της Bank of Japan, Τοσιχίκο Φουκούϊ και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, διατήρησαν αμετάβλητα τα επιτόκια μεταξύ των τραπεζών στο 0,25%, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της στο Τόκυο. Την απόφαση, που ήταν ομόφωνη, προέβλεψαν και οι 16 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News.

Η δεύτερη σε μέγεθος οικονομία στον κόσμο αναπτύχθηκε με τον διπλάσιο ρυθμό από ότι αναμενόταν το τρίτο τρίμηνο, αποτέλεσμα των εταιρικών επενδύσεων και των εξαγωγών. Οι δαπάνες των καταναλωτών, που αποτελούν περισσότερο του ημίσεως της οικονομίας της Ιαπωνίας, υποχώρησαν τα μέγιστα μέσα σε δύο χρόνια.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων δεκαετούς διάρκειας σημείωσαν άνοδο 1 μονάδα βάσης, στο 1,705% στις 12:31 μ.μ. στο Τόκυο, από 1,665% πριν την ανακοίνωση του ΑΕΠ, προ δύο ημερών. Το γιέν διαπραγματεύθηκε στα 117,87 έναντι του δολαρίου από 117,82 γιέν που ήταν πριν από την ανακοίνωση για τη διατήρηση των επιτοκίων.

Το ΑΕΠ αυξήθηκε 2% ετησίως το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, διπλάσια της πρόβλεψης των οικονομικών αναλυτών για αύξηση 1%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα