Οι ακριβότερες επιχειρήσεις της Ρουμανίας

Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2006 09:38

H πετρελαιοβιομηχανία Petrom, η τράπεζα BCR και η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Orange καταλαμβάνουν τις τρεις πρώτες θέσεις της κατάταξης «Οι 100 μεγαλύτερης αξίας επιχειρήσεις της Ρουμανίας» που επεξεργάστηκε η οικονομική εφημερίδα Ziarul Financiar της χώρας.

Η αξία της Petrom υπολογίζεται σε 8,97 δισ. ευρώ, της BCR σε 6,07 δισ. ευρώ και της Orange σε 4,81 δισ. ευρώ, ενώ στην κατάταξη ακολουθεί η Vodafone με 4,33 δισ. ευρώ και η τράπεζα BRD με 3,57 δισ. ευρώ.

Η κατάταξη των εταιρειών βασίστηκε στην κεφαλαιοποίησή τους (για αυτές που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών Βουκουρεστίου - ΧΑΒ), τα χρηματοοικονομικά αποτελέσματα των τελευταίων ετών (για αυτές που δεν είναι εισηγμένες), τις οφειλές, το μερίδιο αγοράς κ.λπ.

Οι 60 από τις 100 ακριβότερες επιχειρήσεις της χώρας ελέγχονται από ξένους, ενώ από τις υπόλοιπες 40 οι 20 ελέγχονται από το δημόσιο και οι 20 από τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας. Η ακριβότερη δημόσια επιχείρηση είναι η Hidroelectrica (2,7 δισ. ευρώ) και η ακριβότερη ιδιωτική επιχείρηση η Banca Transilvania (1,16 δισ. ευρώ).

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα