Zurich Financial: Σχεδόν τριπλάσια η αύξηση των κερδών

Φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ το τρίτο τρίμηνο
Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2006 10:54

ΣΧΕΔΟΝ τριπλάσια αύξηση σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της Zurich Financial Services AG, της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της Ελβετίας, καθώς η εταιρεία κατέβαλε λιγότερα σε αποζημιώσεις, ένα χρόνο μετά το πέρασμα του τυφώνα «Katrina».

Η ασφαλιστική εταιρεία με έδρα τη Ζυρίχη, αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψή της για τα κέρδη το επόμενο έτος, στο 1,3 δισ. δολ. ή 11,06 ελβετικά φράγκα ανά μετοχή, από 457 εκατ. δολ. ή 3,98 ελβετικά φράγκα ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Κατά μέσον όρο, εννέα οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News< προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ήταν 998 εκατ. δολάρια.

Η Zurich Financial μαζί με τις ανταγωνίστριές της, τη γερμανική Allianz SE, ανακοινώνουν υψηλότερα κέρδη για το τρίτο τρίμηνο, αποτέλεσμα της μείωσης των αποζημιώσεων από φυσικές καταστροφές, μετά το πέρασμα του τυφώνα «Katrina» πέρυσι, από τον Κόλπο του Μεξικό στις ΗΠΑ. Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, James Schiro, 60 ετών, είπε ότι Zurich Financial έχει «επιθετικούς στόχους» και επιθυμεί να αυξήσει κατά 2 δισ. δολ. τα κέρδη μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Οι μετοχές της Zurich Financial έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 15%, έναντι ανόδου 13%, των μετοχών των 29 εταιρειών που απαρτίζουν τον Bloomberg European Insurance Index, αυξάνοντας τη χρηματιστηριακή της αξία στα 46,7 δισ. ελβετικά φράγκα (37 δισ. δολ.).

Η Allianz με έδρα το Μόναχο, η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ευρώπης, την περασμένη εβδομάδα, αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψή της για τα κέρδη το 2006 μετά το διπλασιασμό τους το τρίτο τρίμηνο, αποτέλεσμα των χαμηλότερων αποζημιώσεων από καταιγίδες. Η American International Group Inc., η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στον κόσμο, είπα ότι τα κέρδη της υπερδιπλασιάστηκαν και η St. Paul Travelers Cos. ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της σημείωσαν εξαπλάσια άνοδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα