Πάνω από το 1,20 δολ. το ευρώ

Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017 10:32
UPD:15:55
REUTERS/DADO RUVIC

Πάνω από το ψυχολογικό όριο του 1,20 δολαρίου κινείται σήμερα το ευρώ, καταγράφοντας την καλύτερη επίδοση από τον Ιανουάριο του 2015.

Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα (10.26), το κοινό νόμισμα σημειώνει κέρδη κατά 0,33% στο 1,2020 δολάριο, με χαμηλό ημέρας το 1,1957 δολ. και υψηλό ημέρας το 1,2034 δολ.

Η δυναμική του ευρώ είναι διττή, καθώς οφείλεται αφενός στην αποδυνάμωση του δολαρίου, ως απόρροια της αύξησης των γεωπολιτικών κινδύνων, αφετέρου στην προοπτική σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής της Ευρωζώνης.

EURONEWS

Το πρωί η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου, ο οποίος πέρασε πάνω από την Ιαπωνία, προτού πέσει στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, αυτή η εξέλιξη αναμένεται να εγείρει έναν νέο γύρο έντασης μεταξύ Πιονγιάνγκ και Ουάσιγκτον, οδηγώντας τους επενδυτές σε ασφαλέστερα «καταφύγια», όπως ο χρυσός και το ιαπωνικό γεν.

Την ίδια ώρα, ώθηση στο ευρώ παρέχει και η προοπτική επιβράδυνσης του ρυθμού αγοράς των κρατικών ομολόγων, εν όψει και της συνεδρίασης της ΕΚΤ στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ο Μάριο Ντράγκι, άλλωστε, τον Ιούλιο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σταδιακής άρσης των διευκολυντικών μέτρων, αρχής γενομένης από το προσεχές φθινόπωρο.   

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα