Dell: Πτώση των μετοχών, μετά την έρευνα των λογαριασμών της

Και την καθυστέρηση ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τριμήνου
Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2006 11:57

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι μετοχές της Dell Inc., μετά την καθυστέρηση της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής προσωπικών υπολογιστών στον κόσμο, να ανακοινώσει αποτελέσματα, λέγοντας ότι οι ομοσπονδιακές αρχές άρχισαν έρευνα στους λογαριασμούς της.

Οι μετοχές της Dell σημείωσαν απώλειες 73 σεντς, ποσοστό 2,8%, φθάνοντας στα 25,02 δολ. η μία στις 9:52 π.μ. στη Φραγκφούρτη από χθες που έκλεισαν στα 25,75 δολ. η μία στις ΗΠΑ. H Dell, που κανονικά θα ανακοίνωνε τα αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο, σήμερα, την ίδια ημέρα με την ανταγωνίστριά της Hewlett-Packard Co. είπε χθες ότι οι αρμόδιες αρχές της επιτροπής κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, μετέτρεψαν την 15 μηνών εξέταση σε έρευνα.

Η Dell έχασε τον τίτλο της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο από την Hewlett-Packard το τελευταίο τρίμηνο, μετά την απομάκρυνση των πελατών της λόγω του ελλιπούς σέρβις. Αντιθέτως, η Hewlett-Packard ενδέχεται να ανακοινώσει πωλήσεις ρεκόρ, εκμεταλλευόμενη τα λάθη της Dell.

H απόκλιση της Dell με την Hewlett-Packard, αντικατοπτρίζονται στις μετοχές τους. Μέχρι και χθες οι μετοχές της Dell σημείωσαν απώλειες 14% μέσα στο έτος. Οι μετοχές της Hewlett-Packard, αμετάβλητες στις 9:45 π.μ. στη Γερμανία, έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 39% και είχαν τη δεύτερη καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών που απαρτίζουν τον δείκτη Dow Jones Industrial Average (DJIA).

Η Dell, ενδέχεται να ανακοινώσει μείωση των κερδών για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, αποτέλεσμα της χαμηλότερης ανάπτυξης των πωλήσεων μέσα σε τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με τον Benjamin Reitzes, οικονομικό αναλυτή της UBS AG.

O ίδιος εκτιμά ότι η Hewlett-Packard, πιθανόν να ανακοινώσει υψηλότερα κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης μετά από πωλήσεις ρεκόρ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα