ΟΤΟΕ: Κανονικά η απεργία παρά τη βελτιωμένη πρόταση των τραπεζιτών

Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2006 15:58
UPD:16:17

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί αύριο η απεργία των τραπεζοϋπαλλήλων παρά τη νέα βελτιωμένη πρόταση με την οποία προσήλθαν οι τραπεζίτες στη σημερινή συνάντηση με την ΟΤΟΕ για την κλαδική σύμβαση (συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου).

Συγκεκριμένα η πρόταση των Τραπεζών δίνει αυξήσεις 45 συν 45 ευρώ για το 2006 και το 2007 αντίστοιχα, με την αύξηση να μειώνεται αναλογικά, όσο ανεβαίνει η μισθολογική κλίμακα. Η προηγούμενη πρόταση των τραπεζιτών εκανε λόγο για αύξηση 36 συν 36 ευρώ για το 2006 και το 2007 αντίστοιχα.

Παράλληλα η Ελληνική Ενωση Τραπεζών ζητεί κάθε μεγάλη τράπεζα να μπορεί να διατηρεί δέκα υποκαταστήματα ανοικτά τα απογεύματα και το Σάββατο το πρωΐ, ενώ ο αριθμός αυτός για τις μικρότερες τράπεζες θα μειώνεται αναλογικά με το δίκτυο υποκαταστημάτων που διαθέτουν.

Ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Δημήτρης Τσουκαλάς κάλεσε τους τραπεζοϋπάλληλους να συμμετάσχουν δυναμικά στην αυριανή 24ωρη απεργία του κλάδου, εκφράζοντας πάντως την αισιοδοξία του ότι θα επιτσυχθεί συμφωνία πριν από το συνέδριο της ΟΤΟΕ που έχει συγκληθεί για το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας (Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή).

Θεωρείται ότι οι εξελίξεις θα δρομολογηθούν μετά και τη συνάντηση της ΟΤΟΕ με τον υπουργό Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ στη διοίκηση της ΟΤΟΕ Αχιλλέας Μυλωνόπουλος κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ. Τσουκαλά, κάνοντας λόγο για βελτιωμένη πρόταση των τραπεζιτών που κατατέθηκε την παραμονή της απεργίας. Αντίθετα, ο Ζώης Πεπές τάχθηκε κατά της πρότασης των τραπεζιτών, με έμφαση στο σημείο της ελαστικοποίησης του ωραρίου λειτουργίας των τραπεζοϋπαλλήλων.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, που στήριξε τις διαδικασίες για τη σημερινή συνάντηση, δήλωσε ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια για την υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής σύμβασης στο χώρο των τραπεζοϋπαλλήλων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα