Γέλεν: Πιο ασφαλές πλέον το σύστημα

Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017 18:06
UPD:18:22
REUTERS/JOSHUA ROBERTS

Η κ. Γέλεν κράτησε κλειστά τα χαρτιά της, σε ό,τι αφορά τη νομισματική πολιτική.

Οι ρυθμίσεις οι οποίες τέθηκαν σε εφαρμογή μετά από την κρίση στον χρηματοοικονομικό κλάδο, έχουν καταστήσει το σύστημα ασφαλέστερο, δήλωσε η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) Τζάνετ Γέλεν, προειδοποιώντας ωστόσο ότι, παρά τα διδάγματα της κρίσης, οι κίνδυνοι παραμένουν.

Σε ομιλία της στο ετήσιο συνέδριο της Fed στο Τζάκσον Χολ των ΗΠΑ, υπεραμύνθηκε των παρεμβάσεων της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας και επεσήμανε ότι ενδέχεται να χρειαστούν ορισμένες προσαρμογές των κανονισμών στον χρηματοοικονομικό τομέα.

Η κ. Γέλεν, πάντως, κράτησε κλειστά τα χαρτιά της, σε ό,τι αφορά τη μελλοντική νομισματική πολιτική. 

Η Fed, από τις αρχές του έτους, έχει αυξήσει δύο φορές το κόστος δανεισμού, με πιο πρόσφατη κίνηση τον Ιούνιο, αυξάνοντας το βασικό επιτόκιο στο εύρος 1% με 1,25%. Η αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο για μία ακόμη κίνηση πριν από τα τέλη του έτους.

Σύνθημα του φετινού συμποσίου που διοργανώνει από το 1978 η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα της πολιτείας του Κάνσας -μιας από τις δώδεκα περιφερειακές κεντρικές τράπεζες που συνθέτουν από κοινού την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed)- είναι «να στηρίξουμε μια δυναμική παγκόσμια οικονομία».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα