Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2006 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ για τρίτη ημέρα κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, οδεύοντας να κλείσουν με τις μεγαλύτερες συνεχόμενες απώλειες από τον Σεπτέμβριο. Οι μετοχές της BHP Billiton και της PetroChina Co. σημείωναν απώλειες, μετά τη μεγαλύτερη πτώση του αργού πετρελαίου, σε χρονικό διάστημα πλέον του έτους.

Οι μετοχές της Sumitomo Metal Mining Co. και της Jiangxi Copper Co. κινήθηκαν επίσης πτωτικά, μετά την υποχώρηση των τιμών του χαλκού στα χαμηλότερα επίπεδα τεσσάρων μηνών στη Ν. Υόρκη.

Απώλειες σημείωναν οι μετοχές της Hyundai Heavy Industries Co., της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής πλοίων στον κόσμο, μετά το σχόλιο της UBS AG, ότι οι παραγγελίες της εταιρείας ναυπήγησης πλοίων θα μειωθούν το επόμενο έτος. Οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Singapore Airlines Ltd. και της Korean Air Lines Co. κινήθηκαν ανοδικά, καθώς εικάζεται ότι οι χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου θα μειώσουν το κόστος λειτουργίας τους.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index υποχωρούσε 0,4%, φθάνοντας στις 131,60 μονάδες στις 11:43 π.μ. στο Τόκυο. Οι δείκτες των εταιρειών με πρώτες ύλες κινήθηκαν πτωτικά, σημειώνοντας τις μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση μεταξύ των 10 λοιπών κλάδων που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη. Απώλειες τριών ημερών, θα είναι οι μεγαλύτερες από την περίοδο που έληξε στις 26 Σεπτεμβρίου.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225, απώλεσε 0,2%,φθάνοντας στις 16.129,93 μονάδες. Πτωτικά κινήθηκαν επίσης οι δείκτες στη Ν. Ζηλανδία και τις Φιλιππίνες, ενώ ανοδικά κινήθηκαν στις λοιπές αγορές της περιφέρειας.

Το αργό πετρέλαιο υποχώρησε 4,3%, φθάνοντας στα 56,26 δολ. το βαρέλι χθες στη Ν. Υόρκη, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες μέσα σε μία ημέρα, από τις 17 Αυγούστου του 2005. Προσφάτως και κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, το πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε στα 56,25 δολ. το βαρέλι.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange, συμπεριλαμβανομένου του χαλκού, υποχώρησε 0,9%. Τα συμβόλαια του χαλκού στη Ν. Υόρκη υποχώρησαν 1,6%, φθάνοντας στα 3,075 δολ. η λίμπρα, μετά την πτώση τους στα 3,066 δολ. η λίμπρα και στα χαμηλότερα επίπεδα για τα πιο διαπραγματεύσιμα συμβόλαια, από τις 28 Ιουνίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα