Κ. Καραμανλής: Συνεχίζονται οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις

Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2006 09:42

ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ της κυβέρνησης να συνεχιστεί η διαδικασία που αφορά στην πώληση μέρους του ΟΤΕ και στην ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας επισημαίνει ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters.

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στον τηλεπικοινωνιακό μας φορέα τονίζει ότι «ο ΟΤΕ είναι ανάγκη να ιδιωτικοποιηθεί και ένα ακόμα μέρος του να περάσει σε χέρια ιδιωτών».

Επίσης, -όπως σημειώνει το Reuters- στην ατζέντα βρίσκεται η προβληματική Ολυμπιακή Αεροπορία, η οποία αντιμετωπίζει τα «πυρά» της Ε.Ε. με αφορμή τις κρατικές ενισχύσεις και παράλληλα αποτελεί αντικείμενο διαρκούς ενδιαφέροντος από ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες που επιδιώκουν μεγαλύτερα περιθώρια δράσης στον κλάδο.

Ο κ. Καραμανλής τονίζει ακόμη ότι «έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο από πλευράς ενδιαφέροντος ιδιωτών για την εξαγορά της Ολυμπιακής, ωστόσο υπάρχουν ακόμα ορισμένα νομικής φύσεως θέματα που θα πρέπει να αποσαφηνιστούν σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτό, πάντως, που έχει σημασία είναι ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την αγορά της Ολυμπιακής».

Ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι κατά τα 2½ χρόνια διακυβέρνησης από τη ΝΔ η χώρα έχει πραγματοποιήσει άλματα, ωστόσο δεν μπορεί να εγκαταλειφθεί η πορεία των μεταρρυθμίσεων.

«Χρειάζεται εξαιρετικά μεγάλη προσοχή έτσι ώστε να διατηρηθούμε στη σωστή πορεία και να αποφύγουμε παρεκκλίσεις, όπως το να θέσουμε την οικονομία σε προεκλογική τροχιά, ή να απομακρυνθούμε από τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Εμείς εμμένουμε σ' αυτή την πολιτική και συνεχίζουμε αυτή την πορεία» τονίζει στη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός.

Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης, σημειώνει το Reuters, είναι η επιδίωξη των ιδιωτικοποιήσεων από τις οποίες προσδοκάται να αντληθούν 1,7 δισεκ. ευρώ το επόμενο έτος, από πωλήσεις που θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για αποπληρωμή δημοσίου χρέους -που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ευρωζώνη μετά το χρέος της Ιταλίας, σε ποσοστό έναντι του ΑΕΠ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα