Επαφές Γ. Αλογοσκούφη στη Νέα Υόρκη

Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2006 14:20

O υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης μαζί με τον πρόεδρο του Χ.Α. Σπ. Καπράλο κηρύσσουν τη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης

ΣΕΙΡΑ συναντήσεων είχε χθες στη Νέα Υόρκη ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί επικεφαλής αντιπροσωπείας, με σκοπό την προβολή της ελληνικής οικονομίας και την προσέλκυση επενδύσεων.

Ο υπουργός είχε συνάντηση με εκπροσώπους του Ελληνο - Αμερικανικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, κατά την οποία ανέλυσε τις θετικές εξελίξεις που υπάρχουν στην ελληνική οικονομία, τόσο όσον αφορά την ανάπτυξη όσο και τη δημοσιονομική προσαρμογή. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υπουργός στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζονται στην ελληνική οικονομία και στη συνεργασία της Ελλάδας με τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης καθώς και στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η χώρα μας στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Παράλληλα, έδωσε το στίγμα της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας, που προωθείται συστηματικά με την κυβερνητική πολιτική.

Ο κ. Αλογοσκούφης και τα μέλη της ελληνικής αποστολής παρέστησαν σε δεξίωση που παρέθεσε προς τιμήν του Υπουργού το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Χρηματιστηρίου κ. John Thain συνεχάρη τον Υπουργό για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τόνισε τη σημασία της δημοσιονομικής προσαρμογής και των μεταρρυθμίσεων που πραγματοποιούνται. Στη συνέχεια, ο Υπουργός σήμανε τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου σε μια πανηγυρική τελετή. Επίσης, είχε συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων διεθνών επενδυτικών τραπεζών.

Σήμερα, ο Υπουργός θα επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο. Στη συνέχεια θα είναι κεντρικός ομιλητής σε συνέδριο για την ελληνική οικονομία, με θέμα «Ελλάδα 2004-2006: Από τις Μεταρρυθμίσεις στα Αποτελέσματα». Ο κ. Αλογοσκούφης είχε χθες συναντήσεις με τα επιτελεία των μεγάλης κυκλοφορίας οικονομικών εντύπων Businessweek και Barrons, ενώ σήμερα θα δώσει συνέντευξη στους τηλεοπτικούς σταθμούς BBC και Bloomberg.

«Έχει πολύ μεγάλη σημασία να προωθούμε σε όλες τις αγορές - και βέβαια και στη μεγάλη αγορά των ΗΠΑ - το τι γίνεται στην Ελλάδα, τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν, τα χαρακτηριστικά της οικονομικής πολιτικής. Η Ελλάδα, όπως ξέρετε, παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, είναι ένας πολύ σημαντικός επενδυτικός προορισμός», δήλωσε ο υπουργός σε δημοσιογράφους.

«Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από ευρωπαϊκές εταιρίες και αυτό έχει φανεί και στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και στις ξένες επενδύσεις που έχουν έρθει στην χώρα. Η αγορά των ΗΠΑ είναι πολύ μεγάλη και κάθε χρόνο οργανώνουμε, σε συνεργασία και με την Capital Link, ένα μεγάλο συνέδριο για την ελληνική οικονομία, όπου έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε στους επενδυτές, στις μεγάλες επενδυτικές τράπεζες και σε όλους τους ενδιαφερόμενους για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία», πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα