Πρωτοβουλία για συντονισμένη τουριστική πολιτική με χώρες της ΝΑ Ευρώπης

Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2006 16:26

Πρωτοβουλία για τουριστική συνεργασία με χώρες της Βαλκανικής και της ΝΑ Ευρώπης αναλαμβάνει η Ελλάδα, με στόχο την υλοποίηση κοινών επιχειρηματικών και διασυνοριακών δράσεων για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

Σήμερα το πρωί, η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη Πετραλιά συναντήθηκε στη Θεσσαλονίκη με ομολόγους της από γειτονικές χώρες και με εκπροσώπους τουριστικών οργανισμών, στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης «Philoxenia», ενώ ανακοίνωσε ότι μέσα στον ερχόμενο χρόνο θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα διεθνές συνέδριο.

«Θέλουμε να φέρουμε σε επαφή τις ηγεσίες των υπουργείων, τους επενδυτές και γενικότερα όσους ασχολούνται με την τουριστική βιομηχανία. Να θεσμοθετήσουμε ένα φόρουμ δράσεων που θα μας οδηγήσει σε μια συντονισμένη τουριστική πολιτική», είπε η κ. Πετραλιά, αναφέρθηκε σε διψήφιο ποσοστό ανόδου των ξένων τουριστών που επισκέφθηκαν τη χώρα στο τέλος του 2006, ενώ η εισροή συναλλάγματος παρουσιάζει άνοδο 8%.

«Η Ελλάδα είναι μαγαζί γωνία με τεράστιες δυνατότητες και συγκριτικά πλεονεκτήματα», είπε χαρακτηριστικά η κ. Πετραλιά και ανακοίνωσε πως προωθείται και συνεργασία με το «Yahoo» για την διαδικτυακή προβολή της Ελλάδας, όπως και ότι το Υπουργείο βρίσκεται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με την «Rayanair» για καθιέρωση πτήσεων χαμηλού κόστους σε συγκεκριμένους προορισμούς.

«Για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα χρειάζεται συστηματική δουλειά, συνεργασία και ποιότητα», επισήμανε η Υπουργός και ανέφερε ως παράδειγμα ότι «αν τα νησιά δεν αποκτήσουν μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια συστήματα βιολογικών καθαρισμών, τότε δεν θα μπορούμε να μιλάμε για ποιοτικό τουρισμό».

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα