Πρόσκληση σε Ελληνες επιχειρηματίες για συμμετοχή σε προγράμματα του WFP

Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2006 17:11

Η «Hellenic AID» του Υπουργείου Εξωτερικών έχει συνεισφέρει περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης (World Food Program-WFP) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την υποστήριξη προγραμμάτων σε χώρες όπως η Αρμενία, Γεωργία, Γουϊνέα, Σουδάν, Σρι Λάνκα και Κονγκό. Βεβαίως και στην Παλαιστίνη.

Οι ελληνικές εταιρείες έχουν εξασφαλίσει συμβόλαια από διαγωνισμούς συνολικής αξίας περισσοτέρων των 17 εκατ. ευρώ, κυρίως για τη μεταφορά ανθρωπιστικού υλικού.

Σε σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών προς Ελληνες επιχειρηματίες που θέλουν να συμμετάσχουν στα προγράμματα διεθνούς επισιτιστικής βοήθειας ο υφυπουργός Εξωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης κάλεσε την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα να παίρνει μέρος σε τέτοια προγράμματα με ποιοτικά προϊόντα και καλές τιμές, ακόμη και με μειωμένο ποσοστό κέρδους, γιατί η συμμετοχή τους ενισχύει τις ελληνικές εξαγωγές και εκτός από το πρόσκαιρο όφελος θα κάνουν γνωστά σε νέες αγορές τα ελληνικά προϊόντα, τα οποία θα έχουν το συγκριτικό πλεονέκτημα της έγκαιρης τοποθέτησης, όταν αυτές οι αγορές ορθοποδήσουν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα