Υποχωρεί η τιμή του αργού

Καθώς ο ήπιος καιρός στις ΗΠΑ, ενδέχεται να περιορίσει τη ζήτηση για θέρμανση
Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2006 07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε η τιμή του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη, καθώς οι ενδείξεις για ήπιες θερμοκρασίες στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, ενδέχεται να περιορίσουν τη ζήτηση στη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης πετρελαίου στον κόσμο.

Ο πιο ζεστός καιρός στο τέλος της εβδομάδας που πέρασε θα αφήσει τη ζήτηση για θέρμανση στα βορειοανατολικά των ΗΠΑ, την περιοχή που καταναλώνει το περισσότερο πετρέλαιο στη χώρα, κοντά στον μέσον όρο έως τις 25 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τη χθεσινή πρόβλεψη της Meteorlogix LLC. Τα διυλισμένα αποθέματα των ΗΠΑ διατηρήθηκαν στα 135 εκατ. βαρέλια στις 10 Νοεμβρίου, 6,3% υψηλότερα από τον μέσον όρο πέντε εβδομάδων για την περίοδο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Ενεργείας την εβδομάδα που πέρασε.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Ιανουαρίου, υποχώρησε έως 67 σεντς, ποσοστό 1,1%, φθάνοντας στα 58,30 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης. Στις 12:07 μ.μ., στη Σιγκαπούρη, το πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε στα 58,43 δολ. το βαρέλι.

Πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές του αργού την εβδομάδα που πέρασε, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Ενεργείας των ΗΠΑ για τα εβδομαδιαία αποθέματα, που αυξήθηκαν για έκτη εβδομάδα σε σύνολο επτά εβδομάδων. Οι προμήθειες άγγιξαν τα 336 εκατ. βαρέλια στις 10 Νοεμβρίου, 12% υψηλότερα από τον μέσον όρο πενταετίας για την εβδομάδα.

Τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 40 σεντς, φθάνοντας στα 58,97 δολ. το βαρέλι στις 17 Νοεμβρίου, περιορίζοντας τις απώλειες για την εβδομάδα σε ποσοστό 4,2%. Τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου που έληξαν εκείνη την ημέρα, υποχώρησαν 45 σεντς, ποσοστό 0,8%, φθάνοντας στα 55,81 δολ. το βαρέλι και στα χαμηλότερα επίπεδα κλεισίματος συμβολαίων που βρίσκονται κοντά στη λήξη τους, από τις 15 Ιουνίου του 2005.

Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Ιανουαρίου υποχώρησε έως 61 σεντς, ποσοστό 1%, φθάνοντας στα 58,38 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα