Tata: Προς αύξηση της προσφοράς εξαγοράς της Corus

Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2006 10:51

ΤΗΝ προσφορά της, ύψους 4,3 δισ. λιρών (8 δισ. δολ.) ενδέχεται να αυξήσει η Tata Steel Ltd. για την εξαγορά της Corus Group Plc., περιορίζοντας την ανταγωνιστική προσφορά της βραζιλιάνικης Cia. Siderurgica Nacional SA, με στόχο να καταστεί η πέμπτη σε μέγεθος βιομηχανία ατσαλιού στον κόσμο.

Η CSN που εδρεύει στο Ρίο ντε Τζανέϊρο, προσέφερε στους μετόχους της Corus 475 πένες ανά μετοχή στις 17 Σεπτεμβρίου. Η προσφορά είναι 4,4% υψηλότερη της αντίστοιχης που κατέθεσε η Tata Steel με έδρα το Μουμπάϊ, στις 20 Οκτωβρίου, προς 455 πένες ανά μετοχή. Οι μετοχές της Corus έκλεισαν στις 495,5 πένες η μία στο Λονδίνο, σηματοδοτώντας, ότι μερίδα επενδυτών περιμένει υψηλότερη προσφορά.

Η Tata και η CSN θέλουν να αποκτήσουν τη βρετανική Corus, τη μεγαλύτερη βιομηχανία ατσαλιού της Βρετανίας, για να αυξήσουν τις μονάδες στην Ευρώπη που προμηθεύουν αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως τη Ford Motor Co. και παράλληλα τη διαπραγματευτική τους δύναμη με πελάτες και προμηθευτές. Η αύξηση της ζήτησης, ώθησε τις εμπορικές συναλλαγές που έγιναν φέτος στον κλάδο, στα 78 δισ. δολάρια.

Η συμφωνία της CSN θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη – εάν επιτευχθεί – φέτος, μετά την εξαγορά της Arcelor SA από την MIttal Steel Co., προς 38,3 δισ. δολ. και η μεγαλύτερη – εάν γίνει – για ινδική εταιρεία. Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Tata Steel, Τ.Κ. Mukherjee αρνήθηκε χθες να σχολιάσει το θέμα.

Οι μετοχές της Tata Steel, της δεύτερης σε μέγεθος βιομηχανίας ατσαλιού της Ινδίας, είχαν τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των μετοχών που απαρτίζουν τον δείκτη Sensitive, τα τρία τελευταία χρόνια. Υψηλότερη προσφορά από την Tata, η οποία ήδη δανείζεται 3,3 δισ. λίρες Αγγλίας, ενδέχεται να αυξήσει την ανησυχία των επενδυτών για τη χρηματοδότηση. Οι μετοχές της υποχώρησαν για έκτη ημέρα, σε ποσοστό 3%, φθάνοντας στις 461,95 ρουπίες η μία στις 11:23 π.μ. σήμερα στο Μουμπάϊ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα