Υπεξαίρεση κεφαλαίων από τη Siemens, για δωροδοκίες και... στην Αθήνα

Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2006 17:57

Πέντε άτομα συνελήφθησαν στο Μόναχο, από τα οποία ένα αφέθηκε ελεύθερο σήμερα για υπόθεση υπεξαίρεσης κεφαλαίων από τη Siemens. Πρόκειται για τουλάχιστον είκοσι εκατομμύρια ευρώ, αλλά σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες πρόκειται μάλλον για 100 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, τα χρήματα μεταφέρθηκαν μέσω λογαριασμών στο εξωτερικό, και χρησιμοποιήθηκαν εν μέρει ως δωροδοκίες για να διευκολύνουν την εξασφάλιση συμβολαίων στον τομέα της τηλεφωνίας, και ανάμεσα σε άλλα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Η εφημερίδα «Ζιντόϊτσε Τσάϊτουνγκ» της Δευτέρας γράφει ότι το γραφείο του επικεφαλής της Siemens στο Μόναχο Κλάους Κλάινφελντ ερευνήθηκε επίσης από την αστυνομία.

Η Εισαγγελία του Μονάχου όπου βρίσκεται η έδρα της εταιρίας ανακοίνωσε ότι κανένα μέλος της κεντρικής διεύθυνσης δεν είναι ανάμεσα στους δώδεκα ύποπτους.

Η υπόθεση ουσιαστικά ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο στην Ελβετία, όπου δεσμεύθηκαν σε τραπεζικούς λογιαριασμόύς πολλά εκατομύρια ελβετικά φράγκα. Η δικαστική διαδικασία στράφηκε εκεί εναντίον τριών ατόμων, από τα οποία δύο πρώην υπάλληλοι της Siemens και αίτημα για δικαστική αρωγή μεταβιβάστηκε στη Γερμανία.

Η Siemens αναγνώρισε σήμερα ότι είχε ενημερωθεί ήδη από πέρυσι για την ελβετική έρευνα. Τότε ξεκίνησε εσωτερική έρευνα η οποία δεν τερματίστηκε ακόμα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα