ICICI Bank: Αναζητά δάνειο ρεκόρ ύψους 1 δισ. δολ.

Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2006 08:31

ΔΑΝΕΙΟ 1 δισ. δολ., το υψηλότερο στα χρονικά της αναζητά η μεγαλύτερη τράπεζα της Ινδίας από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, η ICICI Bank Ltd., για να αντιμετωπίσει την αύξηση της ζήτησης για δάνεια, σύμφωνα με τραπεζίτες, από τους οποίους τους ζητήθηκε.

Η τράπεζα προσέλαβε 14 τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Calyon, της BNP Paribas SA, της HSBC Holdings Plc και της Natexis Banques Populaires, για τον διακανονισμό του δανείου, σύμφωνα με τους ίδιους τραπεζίτες. Το δάνειο θα χωριστεί σε τμήματα που το κάθε ένα από αυτά θα λήγει σε τρία χρόνια, σύμφωνα με τους τραπεζίτες.

Ο δανεισμός από τις τράπεζες στις εταιρείες και στα φυσικά πρόσωπα διπλασιάστηκε τα τρία τελευταία χρόνια. Αυξήθηκε 30,5%, από την έναρξη του οικονομικού έτους την 1η Απριλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Ινδίας.

Τα δάνεια της ICICI Bank αυξήθηκαν 47% φθάνοντας στο 1,64 τρισ. ρουπίες (36 δισ. δολ.) το τρίμηνο, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, με βάση τα στοιχεία που ανακοίνωσε η τράπεζα στις 24 Οκτωβρίου, καθώς καταναλωτές και εταιρείες δανείζονται όσο αναπτύσσεται η οικονομία.

Η δανείστρια ανακοίνωσε τον μήνα που πέρασε, αύξηση 30% των κερδών της. Τα καθαρά της κέρδη το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, αυξήθηκαν στα 7,55 δισ. ρουπίες από 5,8 δισ. ρουπίες το προηγούμενο έτος.

Το ΑΕΠ της Ινδίας αυξήθηκε 8,9% το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου. Η οικονομία αναπτύχθηκε πλέον του 8%, πέντε φορές τα έξι τελευταία τρίμηνο. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Manmohan Singh, εκτιμά ότι η οικονομική ανάπτυξη θα υπερβεί το 8% για τέταρτο έτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα