NEC: Πέντε φορές υψηλότερες ζημίες το α' εξάμηνο

Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2006 09:10

ΠΕΝΤΕ φορές αυξήθηκαν το πρώτο εξάμηνο οι ζημίες της NEC Corp., ιδιοκτήτριας της τρίτης σε μέγεθος κατασκευάστριας ημιαγωγών της Ιαπωνίας, αποτέλεσμα της μείωσης των πωλήσεων κινητών τηλεφώνων, προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών και δαπάνες φόρων.

Οι καθαρές ζημίες αυξήθηκαν στα 7,4 δισ. γιέν (63 εκατ. δολ.) το εξάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου από ζημίες 1,5 δισ. γιέν ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Τα κέρδη καθυστέρησαν περίπου ένα μήνα, καθώς η NEC χρειάστηκε χρόνο να καταθέσει τα στοιχεία στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, εξ αιτίας της λάθος λογιστικής πρακτικής.

Οι μετοχές της NEC υποχώρησαν 35% από την άνοδό τους τον Απρίλιο, καθώς η εταιρεία έχασε μερίδιο αγοράς στα κινητά τηλέφωνα και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εξ αιτίας του ανταγωνισμού των τιμών. Η εταιρεία σήμερα, αναθεώρησε προς τα κάτω τον στόχο των εξαγωγών κινητών κατά 33% λέγοντας ότι δραστηριότητα αυτή θα εμφανίσει την τρέχουσα χρήση λειτουργικές ζημίες 48 δισ. γιέν.

Τα λειτουργικά κέρδη ή οι πωλήσεις μείον του κόστους των αγαθών που πουλήθηκαν και των διοικητικών δαπανών, σημείωσαν αύξηση 23%, φθάνοντας στα 6,13 δισ. γιέν το πρώτο εξάμηνο της χρήσης, από 5,0 δισ. γιέν, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με την εταιρεία. Οι πωλήσεις της μειώθηκαν 2,5%, φθάνοντας στα 2,23 τρισ. γιέν.

Η NEC άλλαξε την πρόβλεψη για τα αποτελέσματα στο σύνολο της χρήσης μετά την εφαρμογή νέας λογιστικής μεθόδου. Τώρα προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου του 2007 θα διαμορφωθούν στα 18 δισ. γιέν. Η εταιρεία με βάση το παλιό λογιστικό σύστημα προέβλεπε κέρδη 50 δισ. γιέν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα