Mizuho: Στα χαμηλότερα επίπεδα ενός έτους οι μετοχές

Καθώς μειώνονται τα δάνεια
Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2006 09:31

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι μετοχές της Mizuho Financial Group Inc. και στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα ενός έτους, μετά τη ανακοίνωση της δεύτερης σε μέγεθος ιαπωνικής τράπεζας, για μείωση του δανεισμού, αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι αποτυγχάνει να αξιοποιήσει την ανάκαμψη της δεύτερης σε μέγεθος οικονομίας στον κόσμο.

Ο δανεισμός της Mizuho υποχώρησε στα 65,06 τρισ. γιέν (550 δισ. δολ.) στις 30 Σεπτεμβρίου από 65,41 τρισ. γιέν τον Μάρτιο, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της τράπεζας. Το δεύτερο τρίμηνο τα κέρδη της μειώθηκαν επίσης, με βάση τους υπολογισμούς του Bloomberg από τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου της χρήσης.

Οι ιαπωνικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Mizuho και της Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., χάνουν μερίδιο αγοράς, καθώς ευκίνητες ανταγωνίστριες τράπεζες, όπως η Shinsei Bank Ltd., προσελκύουν πελάτες με καλύτερες υπηρεσίες και νέα προϊόντα. Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Mizuho, Τερουνόμπου Μαέντα, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα σχέδια επένδυσης 450 δισ. γιέν για τη δημιουργία καταστημάτων, ώστε να αποκτήσει πάλι τους πελάτες που έχασε η τράπεζα στην Ιαπωνία και να αυξήσει το μερίδιό της στην αγορά καταθέσεων ύψους 1.700 τρισ. γιέν.

Οι μετοχές της τράπεζας υποχώρησαν έως 3,8%, φθάνοντας στα 792.000 γιέν η μία και στα χαμηλότερα επίπεδα από την 1η Νοεμβρίου του προηγούμενου έτους, Στις 2:15 μ.μ. στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, οι μετοχές της διαπραγματεύθηκαν 3,5% χαμηλότερα στα 794.000 γιέν η μία.

Οι μετοχές της Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., της μεγαλύτερης ανταγωνίστριας τράπεζας της Mizuho, διαπραγματεύθηκαν αμετάβλητες, αφού νωρίτερα σημείωναν άνοδο έως 1,45%. Η τράπεζα χθες αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για τα κέρδη της στο σύνολο της χρήσης κατά 16%, επικαλούμενη τη μείωση των επισφαλών δανείων.

Η Shinsei, η πρώτη ιαπωνική τράπεζα που αγοράστηκε από ξένους επενδυτές, ανακοίνωσε την εβδομάδα που πέρασε ότι τα δάνειά της προς τις επιχειρήσεις αυξήθηκαν 8,8% το εξάμηνο έως και τον Σεπτέμβριο, ενώ τα καταναλωτικά δάνεια αυξήθηκαν 11,1%.

Η Mizuho διατήρησε αμετάβλητη την πρόβλεψη για τα κέρδη στα 720 δισ. γιέν αυξάνοντας το μέρισμα του δευτέρου εξαμήνου στα 7.000 γιέν από την προηγούμενη ανακοίνωση για μέρισμα 4.000 γιέν ανά μετοχή. Η τράπεζα κατέδειξε ότι δεν θα καταφέρει να βελτιώσει σύντομα την κερδοφορία των δανείων της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα